≫ 

Saznajemo: Uhapšena dvojica zbog curenja amonijaka u Pančevu

Tužilaštvo traži da se S.K. i N.B. odredi zadržavanje u trajanju od 48 časova

  • 5
Amonijak Pančevo Foto: Filip Plavčić

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa PU Pančevo uhapsilo S.K. i N.B., obojica iz Pančeva zbog sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje opšte opasnosti i oštećenje životne sredine. 

Sumnja se da su S.K. kao vlasnik i odgovorno lice firme "Saga" i N.B. kao vozač cisterne na kojoj je došlo do curenja amonijaka izazvali opasnost za živote ljudi usled odvrtanja ventila na cisterni, zbog čega je 15 osoba hospitalizovano u OB Pančevo.

Dežurna zamenica OJT Pančevo je nakon izvršenog uviđaja na kojem su prisustvovali Pokrajinski i Republički inspektor za zaštitu životne sredine, Republički inspektor za transport opasnog tereta, inspektorka zaštite na radu, Policijska uprava u Pančevu i dežurna zamenica OJT Pančevo i utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za kritični događaj naložila da se prema S.K. i N.B. odredi zadržavanje u trajanju od 48 časova, da se uz krivičnu prijavu privedu i saslušaju u svojstvu osumnjičenih.

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panta

    13. januar 2023 | 14:56

    Ako imate dokaza optuzite ih za terorizam. Maksimalna kazna i puno ime i prezime. U svakom slucaju ovo sve nije slucajno i decja igra.

  • Đ

    13. januar 2023 | 15:12

    Jesu li u Pirotu nekog uhapsili zbog curenja amonijaka?

  • Klkl

    13. januar 2023 | 14:55

    Ovo je drugi slucaj u dvadesetak dana , rudari u Štavalj se otrovali od loše ventilacije dokle ce ovo da se ne kažnjava ali na veci nivo kao recimo ostavka ministra a ne na neku bedu i sirotinju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA