≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saobraćajna policija objavila fotografije prekršaja: Najavljene kazne na osnovu materijala sa kamera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom 2022. godine u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na pešačkim prelazima poginulo je 20 pešaka

  • 22
Saobraćajna policija brzina kontrola Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Saobraćajna policija, u cilju povećanja bezbednosti pešaka, od decembra prošle godine vrši pojačanu kontrolu saobraćaja u zonama pešačkih prelaza, a akcenat je na otkrivanju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, nepropuštanja pešaka, nepropisnog preticanja vozila, ali i prekršaja koje čine pešaci.

Do sada je otkriveno 10.740 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, 187 prekršaja nepropuštanja pešaka i 831 prekršaj koji su učinili pešaci. Određeni broj vozača koji su učinili prekršaje biće sankcionisani naknadno, na osnovu snimaka zabeleženih radarima, saopštio je MUP.

Saobraćajna policija će u narednom periodu intenzivnije snimati brzinu kretanja u zonama pešačkih prelaza bez zaustavljanja vozila, a prekršaji će biti procesuirani naknadno, dostavljanjem poziva vlasnicima vozila.

Tokom 2022. godine u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na pešačkim prelazima poginulo je 20 pešaka, dok je teško povređeno 246, a lakše 687 pešaka. Apelujemo na vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja kako bi mogli blagovremeno da zaustave vozilo i propuste pešake koji nameravaju da pređu kolovoz.

Istovremeno, apelujemo na pešake da kolovoz prelaze isključivo nakon što se uvere da to mogu uraditi na bezbedan način, uključujući i pešačke prelaze i da noću i u uslovima smanjene vidljivosti doprinesu svojoj uočljivosti nošenjem svetloodbojnog prsluka ili drugih reflektujućih elemenata.

Video: Otkriveno 2.108 vozača pod dejstvom alkohola: Velika akcija pojačane kontrole saobraćaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EU

    28. februar 2023 | 19:11

    Tu godpodo draga pravite i vi prekrsaj. Sve kamere koje su postavljene za prekoracenje brzine moraju da se obeleze za znakom otprilike 300 m pre kamere.

  • Dejan

    28. februar 2023 | 19:39

    Obavezno,ali pod obavezno uvesti da biciklisti i pesaci van naseljenog mesta a koji se krecu uz kolovoz da moraju imati svetloodbojni prsluk. Coveka je neki dan po kisi,noć spasio prsluk a mene je spasio sudjenja. Tip je vozio po kolovozu,iz suprotnog pravca je nailazio kamion i zahvaljujuci njemu ja sam ga video. Imao je i ono malecko svetlo pozadi sto sija al nista nije pomoglo jer farovi automobila iz suprotnog pravca nadjacavaju i ne vidi se.

  • Tina

    28. februar 2023 | 19:56

    Vidim nigde na slici ovi sa dzipovima, Poršeom, Bmw-om...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA