≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Toma Fila se oglasio o jezivom mučenju devojčice (8) u Beogradu: Rekao je šta bi voleo da čuje od oca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznati advokat zgrožen je ovim slučajem i ono što može da kaže nakon višegodišnjeg iskustva jeste da mu se čini da je osumnjičeni otac neuračunjiv

  • 10
Uroš Pašajlić, Toma Fila, nasilje u porodici Foto: Milena Đorđević, Nikola Tomić, MUP

"Uroša Pašajlića (38), oca "devojčice iz kade" ne bih branio iako je to protivnom advokatskom kodeksu", izričit je advokat Toma Fila u izjavi za "Telegraf.rs".

Prema njegovim rečima, obaveza advokata je da brani klijenta.

- Mi ne branimo čoveka već krivično delo. U svojoj praksi samo sam dva puta odbio da branim. U Podgorici kada je muškarac silovao, ubio i zapalio šestogodinju devojčicu i čoveka koji je silovao svoju majku. Da mi daju slučaj ovog oca, odbio bih ga- kaže Fila.

Poznati advokat zgrožen je ovim slučajem i ono što može da kaže nakon višegodišnjeg iskustva jeste da mu se čini da je osumnjičeni otac neuračunjiv.

- Ne mogu da zamislim da neko može da drži svoje dete bez hrane i vode, zatvoreno u kupatilu i da ga ne upiše u školu. Voleo bih da čujem kakva je njegova odbrana- doodaje Fila.

Jezivi slučaj koji se u Srbiji ne pamti otkriven je 24. marta ove godine kada je Ivana L. došla u policiju i prijavila partnera nasilnika. On ju je pet dana ranije pretukao. Nesrećna žena policiji je rekla i da u stanu drži svoju omogodišnju ćerku zatvorenu u kupatilu.

"Devojčica (8) je živela sama u tom stanu, on je ponekad dolazio i obilazio. Živela je u kupatilu, zaključana. Ključ je bio sa spoljne strane brave. Kada je otključano, ona je nađena u kadi, obučena. Nije imala vidljive povrede, ali je bila u katastrofalnom stanju. Ceo stan je bio pun smeća", rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Dodao je da je Ivana L. (47) ispričala policiji da on drži dete u stan u koje povremeno obilazi.

"Došla je u stanicu sa vidnim teškim povredama na licu. Rekla je da ju je Uroš udario glavom u nos i da misli da joj ga je polomio. Tada je navela da je saznala da on ima ćerku koju drži u stanu u Mirijevu i koju samo povremeno obilazi", rekao nam je sagovornik.

Potraga

Od trenutka kada je nađeno dete, za Urošem je bila raspisana potera, a uhapšen je juče.

"Potraga za njim je bila raspisana 24. marta, uhapšen je 4 dana kasnije na Karaburmi pomoću baznih stanica mobilnog telefona", rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Uroš Pašajlić, Nasilje u porodici, Zvezdara, Mirijevo Foto: Facebook

Kao što je već ranije tužilaštvo saopštilo, Uroš Pašajlić se sumnjiči da je izvršio krivična dela nasilje u porodici, protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete.

U roku od 48 časova osumnjičeni će izneti odbranu pred tužiocem, nakon čega će biti preduzete sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih navedenih krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret. Nakon saslušanja tužilaštvo će obavestiti javnost o daljem toku postupka.

Sve što do sada znamo o slučaju "devojčice iz kade" sa Zvezdare pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ndn

    29. mart 2023 | 14:50

    Robijaši osvetite nas .... Da mu svaki dan bude pakao u zatvoru to nam dugujete.

  • Duska

    29. mart 2023 | 15:16

    Bilo cije dete, qispodine Fila meni se qadi moj narod, svi znamo da se busamo u prsa kako smo dobri humani, topli qostprimljivi, a okrecemo qlavu kad vidimo i cujemo neciju patnju. U ovom slucaju jedne devojcice!!! Neka je na dusu komsiluku sram ih bilo. I rodbine ostale, socijalne sluzbe prica za sebe, sve zaposleni preko nekoq i neceq. Devojcici brz oporavak I srecu od srca.

  • Cccc

    29. mart 2023 | 15:18

    Najbolje sad da ga puste tako "neuracunljivog" i da mu vrate dete. Drzava i zakon dno dna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA