Vreme čitanja: oko 1 min.

Proverava se da li je bio pijan ili drogiran: Evo šta čeka dečaka koji je izvršio masakr u školi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu otac izvršioca ovog teškog dela je uhapšen

  • 14
OŠ Vladislav Ribnikar Foto: Nikola Tomić, Telegraf

Učenik 7. razreda K.K. (14) OŠ "Vladislav Ribnikar" koji je jutros u masovnoj pucnjavi ubio devetoro ljudi, 8 drugara i jednog radnika obezbeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, neće biti krivično odgovaran, saznaje Telegraf.rs.

Kako se navodi u Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica, maloletnik  neće biti krivično gonjen jer nema navršenih 14 godina.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu otac izvršioca ovog teškog dela je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je da je izvršio krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti, saznaje Telegraf.rs. Oba pištolja koje je maloletnik upotrebio u izbršenju krivičnog dela bila su legalna.

Na licu mesta je prethodno obavljen uviđaj, a dežurni zamenici javnog tužioca naložili su da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K.K. uzme izjava i da se obavi lekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti. Naloženo je da se od počinioca krivičnog dela uzme i krv na toksikološku analizu, kako bi se utvrdilo da li je u vreme izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih prihoaktivnih supstnaci.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u svoje ime i u ime celog kolektiva VJT izražava ovom prilikom najiskrenije saučešće porodicama nastadale dece i radnika škole.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    3. maj 2023 | 16:45

    Ovaj nazovi ministar je pre neki dan opravdavao snimanje spota kriminalca u skoli!!!

  • Ortodox RS

    3. maj 2023 | 16:38

    A sta ceka roditelje nesrecne dece?E moja slobodarska Srbijo sta si docekala!?

  • Aljdin

    3. maj 2023 | 17:15

    Ruzicu OSTAVKA ako bar malo obraza imas! U prosveti ti je rasulo, deca i njihovi roditelji biju nastavnike, direktori igraju kako roditelji sviraju i mobinguju nastavnike, sad je eskaliralo, e sad je udarilo u dno. Prosveta je trenutno najnepozeljnije radno mesto jer ste vi nesposobni gospodine ministre , 9 zivota su ugasena , neduzna deca zbog tatinog i maminog sina! Ostavka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA