≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prve reči majke i oca dečaka osumnjičenog za masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Večno u tuzi, porodica Kecmanović"

  • 63
Kosta Kecmanović pucnjava škola Vračar Vladislav Ribnikar 2 Foto-montaža: Nikola Tomić, Nikola Anđić, Telegraf.rs, Tanjug/Tara Radovanović

M. K. i V. K. otac i majka dečaka K. K. (13) osumnjičenog da je ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" prvi put su se javno oglasili.

"Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim detetom i za Draganom koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak.

Večno u tuzi, Porodica Kecmanović".

Podsetimo, majka je saslušana juče u Policijskoj upravi Beograd, a kako Telegraf saznaje, ona je pričala satima.

Bila je u pratnji svog advokata Irine Borović.

Advokat Irina Borović, branilac oca V.K. (48) Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Irina Borović

"Majka je saslušana u svojstvu građanina. Pričala je satima. Nikakva dela joj se ne stavljaju na teret. Ona je ispričala sve što je traženo od nje, odgovorila je na sva pitanja. Njoj je cilj, kao i svima da se ovo razreši, da se vidi u čemu je bio "problem" i da se dođe do najboljeg rešenja za celu ovu situaciju. Što se tiče priče da je K. K. dete razvedenih roditelja, to nije istina. Otac i majka žive zajedno sve vreme, nisu odvojeni i, kako je majka rekla, reč je o skladnoj porodici koja se adekvatno brinula o svom detetu. Takođe je navela da ni na koji način niko nije mogao da pretpostavi da će K. K. da počini delo za koje se sumnjiči", rekao nam je sagovornik iz istrage.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu utvrđuje da li je M. K., majka dečaka koji je izvršio masovnu pucnjavu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd u ponedeljak uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K., kao i da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog K. K. i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.


Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama.

Inače, ukoliko se dokaže da ima elemenata gore navedena dva dela, majka će odgovarati pred tužiocem pomenutog tužilaštva.

Otac V. K. u pritvoru od 5. maja

On je u pritvoru Okružnog zatvora od 5. maja 2023. godine nalazi po rešenju Višeg suda zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte sigurnosti. On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu i negirao je delo.

Pritvorenik V. K. nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.

S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Podsetimo, na veštačenju je 7 dokaza, a šta je nađeno u telefonu dečaka pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: "Bežite, deco"! Kako je maloletni K. K. u samo nekoliko minuta zavio Srbiju u crno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gtadjanin

    25. maj 2023 | 15:51

    Nikome u ovoj zloj sudbini i nesreci nije lako. Najvise roditeljima koji su izgubili svoje andjele ali i i roditeljima decaka koga svakako nisu ucili da treba da ubije. Nagrade koje je osvajao, muzicko, kosarka, jezici govore da su ga usmeravali na pozitivnu stranu. Sta to pukne u bicu da se uradi takva strahota. Prosto ostanes bez daha i teksta kako da usmeris misli

  • Lona

    25. maj 2023 | 15:48

    Pa šta da kažu ili urade? Sigurno je iskreno, ali ne vredi ništa. Pogrešili su u vaspitanju, ali je sigurno presudio njegov mentalni sklop, da ne nagađamo, mali je monstrum. A što se tiče vaspitanja, i ostali roditelji, naročito iz te škole, vaspitavaju decu da budu naj, naj, savršeni, elita. Nisu ovi jedini. Kao da su ostali ucili decu drugacijim vrednostima. Nisu. Svima je u glavi bilo da budu popularniji od drugih, lepši, bogatiji. Tako da, tragedija je za ljude koji izgubise decu, a sve drugo ostaće osto.

  • Shampita

    25. maj 2023 | 19:28

    Pre pola sata sam usla u zgradu.Ispred zgrade su bila dva bracna para i troje dece.U njihovom vidnom polju sam bila neko vreme od trenutka kada sam izasla iz kola i kretala se u pravcu zgrade.Nisam u sekundi izletela pa nisu imali vremena da reaguju.Ljubazno sam i odraslim osobama i deci rekla dobar dan a reakcije nije bilo.Malo,malo citam u novinama o vrsnjackom nasilju koje je postalo masovna pojava.Sticem utisak da su deca danas nekulturna i nevaspitana u dobrim krpicama i sa skupim telefonima.Znaju da sviraju violinu ili klavir,bave se raznim sportovima, govore po dva strana jezika samo nisu naucila da kazu dobar dan.Citajuci komentare kritike dolazim do zakljucka da mnogi komentatori nisu svesni bilo cega.Svi kritikuju a ja se pitam cija su to gore pomenuta deca-bahata,bezobrazna,nevaspitana....pa istih takvih roditelja. Ako vase dete kinji i malteretira drugu decu vi to tretirate kao deciji nestasluk i igru.Pravdate svoju decu a onda tucete po tastaturi ostavljajuci uzasne komentare na racun ljudi koji su podigli isto jedno takvo bahato dete sa tom razlikom da je to dete imalo na raspolaganju arsenal oruzja. Sutra ce dete nekog savesnog komentatora doci u skolu sa kuhinjskim nozem i neko drugo dete povrediti ili ubiti i sta cemo tada?Uz duzno postovanje svima ne vidim razliku izmedju vaspitanja koje je decak dobio od onog koje dobija vecina dece.Kad naucite da kazete i vi i vasa deca dobar dan komsijama u zgradi,hvala u prodavnici.... tada komentarisite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA