≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je pretučeni veterinar Boris koji se nalazi u komi: "Taj mrava u životu nije zgazio, štitio je prijatelja"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tuču su prekinuli policajci koji su bili u patroli nedaleko i uhapsili dvojicu mladića, dok je treći priveden u policiju nešto kasnije

  • 28
Boris Dražić Foto: Facebook/Boris Dražić

Policija u Bogatiću je uhapsila D.D. (20), S.B. (22) i Đ.L. (23) zbog sumnje da su pretukli veterinara Borisa Dražića (44).

On se nalazi u komi.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu sud im je odredio pritvor do 30 dana. Tužilaštvo ih tereti za krivično delo nanošenja teške telesne povrede.

Incident se dogodio u petak oko 2 sata posle ponoći ispred kafića u centru Bogatića. Trojica uhapšenih su fizički napali D.M. (28) koji je bio u društvu teško povređenog B.D. kada su njih dvojica napustili lokal i krenuli kući.

- B.D. je već bio izašao i čekao pored automobila prijatelja D.M., za kojim su iz lokala krenula i trojica mladića i gurnuli ga, a onda je započela tuča u kojoj se ovaj branio. B.D. je prišao sa namerom da pomogne prijatelju i u trenutku je dobio udarac od kojeg se srušio kao pokošen na trotoar. Ležao je na boku bez svesti, a nakon toga ga je jedan od mladića šutirao po telu - naveo je naš izvor.

Tuču su prekinuli policajci koji su bili u patroli nedaleko i uhapsili dvojicu mladića, dok je treći priveden u policiju nešto kasnije.

- Iako su u blizini kafića marketi i jedna banka, sigurnosne kamere na ovim objektima nisu snimile incident. Uviđaj je trajao nekoliko sati, a s obzirom da su se poklopile priče očevidaca protiv D.M. , koji je napadnut i ima lake povrede nije pokrenut postupak jer je utvrđeno da se branio od napadača koji su pohapšeni - dodao je naš izvor.

Dežurna ekipa hitne službe Doma zdravlja u Bogatiću je zbrinula povređenog Borisa koji je reanimiran u transportu do šabačke bolnice, gde je još jednom reanimiran i intubiran i hitno transportovan u Klinički centar u Beogradu. On je i dalje u komi, životno je ugrožen i lekari se bore da mu spasu život.

Nemili događaj je uznemirio javnost u Bogatiću s obzirom da je teško povređeni Boris ugledni veterinar i direktor Veterinarske stanice i velikom broju ljudi poznat kao dobar čovek "koji mrava nije zgazio".

Na fejsbuk stranici oglasio se i Milan Damnjanović predsednik opštine Bogatić koji je osudio nasilje i ugrožavanje mirnog suživota u maloj sredini "u kojoj vlada duh mira i tolerancije".

- Nažalost, svedoci smo toga da postoje individue koje destruktivno ponašanje i svoju agresivnost iskazuju na ovako brutalan način, a to je nešto čemu sve institucije sistema moraju stati na put i to ne samo u ovom slučaju - poručio je prvi čovek Bogatića.

Uhapšeni nasilnici su, inače, od ranije poznati policiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    24. jul 2023 | 14:38

    Sva trojica na doživotnu... I kraj... Ako momak umre... Javno vešanje... Druge nema

  • Akex

    24. jul 2023 | 14:53

    Šteta što kod nas ne postoji električna stolica. Bilo bi kandidata.

  • Mm

    24. jul 2023 | 14:11

    Moja Srbijo zašto su nam loši zakoni ovo je za smrtnu kaznu ili osvetu ali blage su kazne treba to osuditi na doživotnu robiju što pre menjate zakon ili ?????.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA