Vreme čitanja: oko 1 min.

Kod Sombora pronađena 382 migranta: Oduzeto i 20 komada hladnog oružja, među kojima i sekira i mesarski nož

Vreme čitanja: oko 1 min.

U višečasovnoj akciji učestvovalo je više od 300 policajaca iz Sombora, Novog Sada, Smedereva, Pančeva, Požarevca i Šapca

  • 3
Sombor migranti Foto: Tanjug/ OMK MUP RS

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova danas su u opsežnoj akciji suzbijanja ilegalnih migracija koja je sprovedena na području Sombora, pronašli ukupno 382 iregularna migranta.

U višečasovnoj akciji učestvovalo je više od 300 policajaca policijskih uprava u Somboru, Novom Sadu, Smederevu, Pančevu, Požarevcu i Šapcu, zajedno sa pripadnicima Žandarmerije.

Policija je pretragom terena pronašla 20 komada hladnog oružja i drugih predmeta, ukupno 240 stranih ličnih dokumenata i putnih isprava, kao i 18 telefona.

Uhapšen je sirijski državljanin O. A. H. (18) kod koga je pronađeno oko 270 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i vagica za precizno merenje. Njemu je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, prevezeni u prihvatne centre, gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj.

Policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata.

(Telegraf.rs)

Video: Ivković: I u predhodnom periodu MUP je preduzimao akcije dislociranja migranata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    10. avgust 2023 | 08:36

    Kakav sef takva i policija, dok se država raspad on uzgaja na plantažama

  • Sttanci smo u svojoj zemlji

    10. avgust 2023 | 00:58

    Poznato je da je Sombor pun ,,izbeglica,,. Sta su uradili? Samo su ih sproveli u prihvatne centre. Beograd ih je prepun a za nekoloko meseci dobice i pasose. Srba za koji godinu nece biti ni za pelcer

  • PECA

    10. avgust 2023 | 01:18

    I šta sada? Pustiće ih sve, pa će opet kao nešto da ih traže....Cirkus od države.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA