Vreme čitanja: oko 1 min.

Optužnica za prevaranta iz Zemuna: Lažnim pasošem više puta izlazio iz Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

To je radio na taj način što je u PS Zemun podneo zahtev za izdavanje lične karte i putne isprave na ime Stevan Tijanić

  • 1
Hapšenje lisice policija Foto: Marko Jovanović

Protiv okrivljenog D.M. Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo Navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, u periodu od meseca jula do meseca avgusta 2023. godine, na različitim lokacijama u Republici Srbiji.

On je dovođenjem u zabludu naveo nadležni organ da u javnoj ispravi overi štogod neistinito što može da služi kao dokaz u pravnom saobraćaju, a potom takvu ispravu upotrebljavao, iako je znao da je neistinita.

To je radio na taj način što je u PS Zemun podneo zahtev za izdavanje lične karte i putne isprave na ime Stevan Tijanić, uz koje je priložio potrebna dokumenta i lažnu osobnu iskaznicu Republike Hrvatske na kojoj se nalazila njegova fotografija, na osnovu čega su mu izdata lična karta i putna isprava Republike Srbije, koji akti su sadržali neistinite podatke, koje je okrivljeni upotrebljavao u više navrata prilikom prelaženja državne granice RS.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne na kaznu zatvora u trajanju ne kraćem od 10 meseci i meru bezbednosti Oduzimanje predmeta, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak hapšenja bande koju je u Španiji predvodio Stefan Milojević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor Steva

    8. septembar 2023 | 22:06

    Mutno je tu nesto. Kako Hrvataki drzavljanin trazi sprska dokumenta. Kao ja odem i alo dajte mi lk i pasos na ime Mitar Miric i oni mi izdaju😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA