Pali u gaćama sa automatom i MUP značkom: Snimak hapšenja grupe koja je oštetila budžet Srbije za 2 milijarde

Izvršen uvoz i carinjenje najmanje 39.078 polovnih motornih vozila čime je pričinjena šteta budžetu Republike Srbije za iznos od oko 2.100.745.000 dinara

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Petar Mrkonjic
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • E pa jbg

    04. oktobar 2023 | 18:03

    Nisu odvrnuli slavinu.

  • Petar Mrkonjic

    04. oktobar 2023 | 16:19

    A sto nista ne preduzimaju protiv onih sto uvoze polovnu opremu na kilograme a prodaju SVE NA CRNO I NA KOMADE, a neki 80% na crno prodaju. Oprema za preradu voca i povrca, za mesnu industriju, za pekare, restorane, hotele, fast food, kafiće... NISTA MANJA PLJACKA AKO NIJE I VEĆA OD OVE. A sta je sa tekstilom, sta je sa second hand koja se uvozi na kilograme i prodaje na komade a ne na grame i kilograme kako se i uvozi. Gde je promocija da je PLACANJE POREZA PATRIOTIZAM PRVOG REDA. Ako svi placaju porez, i svi se uvedu u sistem onda porezi mogu da budu i manji. Mnogi nisu uvedeni u placanje poreza na imovinu ili sa laznim malin brojem kvadrata stanova, kuca, poslovnih prostora. Porez na zakup nepokretnosti bi morao da ide u lokalne samouorave a ne u republicki budzet, a neophodno ga je smanjiti sa 20% na 10% da ga svi placaju. Posto novac ne ide u lokalni budzet opstina i gradova, lokalne samouprave nisu zainteresovane da se taj porez i naplati. I na kraju sta cemo sa peracima para koji po podacima poreske uprave imaju zvanicno mesecnu platu od 75.000 do 570.000 evra mesecno, a te pare iz preduzeca operu sa 2000 poreza i doprinosa na zaradu mesecno koliko iznose maksimalno placeni porezi i doprinosi. Konkretno tih 3896 u Novom Sadu i 4291 u Beogradu, da ne navodim dalje, prave PROSEK PLATE. Tako ovi u Novom Sadu naprave prosek za 168.556 zaposlenih celih 45000 RSD, sto znaci da svi ostali imaju prosek od 55.000 RSD. Zar poreska uprava i pokicija za privredni kriminal, tuzilastvo ne znaju da je to pranje para, jer tamo nisu prijavljeni ni Jokić, ni Djokovic, ni Ronaldo ni Mesi da bi rekli da, da, normalne plate. Nema sportista u Novom Sadu ni programera koji taj novac zaradjuju MESEČNO. Gospodo, to su narodne pare opljackane kroz tendere i nista drugo.

  • Nebojša

    04. oktobar 2023 | 15:56

    A sto nema punih imena i prezimena i firmi koje su prodavale ta vozila, jer spediteri su carinili i pripremali dokumentaciju za carinu, i jedni i drugi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA