≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo ispituje ko je kriv za paljenje opasnog otpada u Mladenovcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postupajući po krivičnoj prijavi, Osnovno javno tužilaštvo u Mladenovcu je 30. oktobra podnelo Policijskoj stanici Mladenovac Zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja

  • 0
Bežanijska kosa, otpad, smeće, romsko naselje, Foto: Privatna arhiva

Povodom krivične prijave podnete zbog paljenja otpada nepoznatog sastava, koji stvara opasno zagađenje vazduha na teritoriji Gradske opštine Mladenovac, te izaziva opasnost za lokalno stanovništvo, Osnovno javno tužilašttvo u Mladenovcu podnelo je nadležnim državnim organima zahteve za prikupljanje potrebnih obaveštenja.

Krivičnu projavu je podneo 27. oktobra 2023. advokat u svojstvu građanina, protiv NN lica zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti i krivičnog dela zagađenje životne sredine.

U OJT Mladenovac kažu da se prijavom ukazuje da u dužem vremenskom periodu, a poslednji put u periodu od 11. i 13. oktobra 2023. godine NN lice izaziva opasnost za život i telo ljudi, na taj način što u ulici Кarađorđeva u Mladenovcu u okviru fabričkog kompleksa nekadašnje fabrike „Petar Drapšin“ Mladenovac u kome sada delatnost obavlja preduzeće „Homi Harwood“, vlasništvo „Meta logistic“doo, pali pomenuti otpad te izaziva opasnost za stanovništvo.

Postupajući po krivičnoj prijavi, Osnovno javno tužilaštvo u Mladenovcu je 30. oktobra podnelo Policijskoj stanici Mladenovac Zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja.

Sutradan je predsednik opštine Mladenovac, tužilaštvu dostavio Odluku o proglašenju vanredne situacije za deo teritorije Gradske opštine Mladenovac kao i Naredbu štaba za vanredne situacije GO Mladenovac kojom se nalaže hitno obustavljanje svih poslovnih delatnosti prrivrednim privrednim društvima:„HOMI HARWOOD“ , Anja Stevanović PR sakupljanje otpada koji nije opasan (GLOBAL RECYCLING MARКOVAC) i vlasniku firme Meta logistic“doo, koji posluju u okviru poslovnog prostora bivšeg Кoncerna „Petar Drapšin“.

Imajući u vidu i navedenu Odluku o proglašenju vanredne situacije za deo teritorije Gradske opštine Mladenovac, Osnovno javno tužilaštvo u Mladenovcu podnelo je 2. novembra Zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu unutrašnjih poslova - Služba za suzbijanje kriminala, Odeljenje za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine, kao i Zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu za zaštitu životne sredine RS, Sekotru za nadzor i preventivno delovanje u životnoj sredini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA