Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrivene dve zemunice za skrivanje krijumčara: U Somboru, Subotici, Kikindi i Pirotu pronađeno 165 migranata

Vreme čitanja: oko 1 min.

Protiv četiri osobe biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi

  • 1
MUP, migranti Foto: MUP

U nastavku akcije na suzbijanju iregularnih migracija kojom rukovodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na teritoriji Pirota, Kikinde, Subotice i Sombora pronašli su ukupno 165 iregularnih migranata, saopštio je MUP.

Policija je izvršila kontrolu 10 objekata i 7.372 vozila, dok su protiv 33 osobe podnete prekršajne prijave iz Zakona o strancima.

Takođe, protiv četiri osobe biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, dok se još jedna osoba tereti za krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

U ovoj akciji policija je otkrila dve zemunice u kojima se skrivaju krijumčari i pronašla okvir od automatske puške sa 30 metaka, kao i agregat. Takođe, oduzeta su tri vozila i manja suma novca.

Policija će i u narednim danima preduzimati pojačane mere i angažovati sve policijske snage u realizaciji ove akcije na suzbijanju iregularnih migracija kako bi se stanovništvo osećalo još bezbednije i sigurnije, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Pronađeno još 77 migranata, dvojica bili na smeštaju: General Luković o nastavku policijske akcije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko

    6. novembar 2023 | 19:14

    Nekada davno su postojali ljudi koji su bili graničari! Posao im je bio da čuvaju državnu granicu od ilegalnog prelaska!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA