Vreme čitanja: oko 2 min.

Advokati porodica dece iz Ribnikara tražili da roditelji budu u sudnici: Odbrana predlaže otvaranje za javnost

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon što svi završe sa uvodnim izlaganjima pred sudom, sledi i odbrana optuženih

  • 3
Miljana Kecmanovic, Ribnikar, suđenje Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Advokat Ognjen Božović punomoćnik oštećenih je ispred Palate pravde, gde je danas nastavljeno suđenje ocu i majci dečaka koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara škole, izjavio da trenutno rade na tome da sud odobri da oštećeni prisustvuju suđenju.

Božović je podsetio da je sud juče isključio javnost iz postupka, kada su i oštećeni udaljeni iz sudnice.

Današnje suđenje je odloženo jer sudija mora da donese odluku o tom predlogu punomoćnika oštećenih, da se oštećeni vrate u sudnicu.

Božović smatra da je neprimereno komentarisati da li su advokati ili oštećeni za isključenje javnosti, ali je dodao da ovaj postak ima šireg društvenog i istorijskog značaja, te da je važan kontekst upoznavanja svih sa motivima nezapamćenog zločina i tragedije.

- Moramo kao društvo da preispitamo sve vrednosti i da se borimo da se takva stvar nikada više ne ponovi - zaključio je Božović.

Borivoje Borović, branilac optuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, naveo je da je odbrana danas ponovo predložila sudu da razmotri odluku o isključenju javnosti koju je doneo juče na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

On tvrdi da je taj predlog podržao veliki deo punomoćnika oštećenih, kako bi se oštećeni vratili u sudnicu i pratili postupak.

- Mi smatramo da je javnost dodatno uznemirena jer nije u sudnici, jer novinari i sami oštećeni nagađaju šta se dešava unutra - rekao je Borović i dodao da insistiraju da se javnost obavesti o svemu što se dešava u sudnici, odnosno koji su dokazi i kako se izjašnjavaju optuženi da bi se izbegle spekulacije.

Irina Borović, takođe branilac optuženih, dodala je da su oni dopunili i obrazložili uvodna izlaganja, kao i punomoćnici oštećenih.

Roditelji i članovi porodica ubijenih su tokom današnjeg suđenja bili ispred sudnice gde su postavili slike ubijenih na klupu.

Suđenje se nastavlja 29.februara do kad bi sudija trebalo da donese odluku da li će vratiti oštećene u sudnicu.

Nakon što svi završe sa uvodnim izlaganjima sledi i odbrana optuženih.

Pored majke i oca u ovom predmetu optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko Ivanović i instruktor u tom klubu Nemanja Marinković.

Majka Miljana Kecmanović u sud je došla sa slobode, kao i Ivanović i Marinković, dok je Vladimir Krcmanović doveden iz pritvora u kom se nalazi od hapšenja 3.maja prošle godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ovim

    30. januar 2024 | 17:57

    Sudjenjem se država pere za svoje propuste u institucijama,ako sude roditeljima malog ubice,ok,onda treba suditi ministru prosvete,direktoru škole,psihologu i razrednom,jer su oni možda i više odgovorni.

  • troja

    30. januar 2024 | 17:23

    preosetljive informacije?sta je jos gore od onoga sto se vec dogodilo?-istina..

  • Sacuvaj Boze

    30. januar 2024 | 15:55

    Da ovi imaju pameti sta rade?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA