Vreme čitanja: oko 4 min.

Drugarice otkrivaju ko je bila ubijena Ivana Krivokapić: Zvali je Amazonka, evo šta im je rekla o Jetmiru

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nakon Ivanine smrti sve tri drugarice su istetovirale cvet. Isti takav nalazi se na grobu ubijene devojke

  • 18
Ubijena Ivana Krivokapić Foto: Privatni album/Ustupljena fotografija

Studentkinja Ivana Krivokapić (26) iz Lovćenca tragično je, 23.decembra 2022. godine, okončala svoj život. U smrt ju je odveo Jetmir Gočaj za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica zbog njenog ubistva. Za Ivanu drugarice kažu da je bila sve ono što možeš da poželiš od jednog prijatelja.

Opisuju je kao devojku vedog pogleda, duge crne kose sa velikim loknama i zaraznog smeha. Ivana Amazonka, kako su je drugarice zvale, uvek je bila spremna za akciju, pevanje, druženje, novu avanturu. U stan je često ulazila na rolerima uz reči: "Sve sam završila".

Zajedno su raspaljivali logorske vatre, pravili žurke, spremali hranu, ali se i često prisećaju zagorenih peciva žu-žu.

- Ivana je volela život. Imala velike snove, planove, volela ljude, prirodu...Obožavala je da peva i igra. Od plesa do folklora. Čak su je dva puta ponudili da bude i instruktor. Čim se uselila u stan u Beogradu želela je da okači naše slike i pored njih stavi lampione. Da uvek nas četiri budemo zajedno i da joj sijamo- priča nam jedna od drugarica.

Ljude je svojom energijom privlačila na svakom koraku.

- Bila je bolešljiva, pa sam često sa njom odlazila u bolnicu. Koliko god da joj je bilo loše ljude je pozdravljala sa osmehom. Ivana je bila devojka od akcije, ako je odlučila da uveče bude zabava kod nje u stanu biće ma koliko joj bilo teško i loše. Imala je lep glas često je volela zapevati, a i mi sa njom. To su bile pesme za svaku priliku i za svako društvo - nastavljaju drugarice.

Toliko su bile vezane da su imale ključeve i šifre od stanova. Tajni nije bilo.

- U martu 2022. godine Ivana je otišla na Prokletije. Javljala nam se i slala slike. Jetmira je tamo upoznala, ali nam ga je samo na slici pokazala. Niti joj se sviđao niti su bili zajedno. Poznajući Ivanu on joj nije ništa značio jer da jeste znali bi da je došao u Beograd - dodaju neutešne drugarice.

Samo su jednog dana videle na "Instagramu" da ga je tagovala.

- Kada smo je pitali ko je on rekla nam je da će nam sve ispričati za vikend. Međutim, više je nismo čuli. Od njenog brata smo saznali da je mrtva, ubijena. Ona i dan danas živi kroz nas. Dolazimo je na groblje u njenu kuću. Čitamo njen dnevnik, listamo slike, prepričavamo dogodovštine- objašnjavaju njene drugarice.

Nakon Ivanine smrti sve tri drugarice su istetovirale cvet. Isti takav nalazi se na grobu ubijene devojke.

Ubijena Ivana Krivokapić Foto: Privatni album/Ustupljena fotografija

- Tek nakon zločina saznale su šta se dogodilo. Da joj se taj Jetmir javio i rekao da je u Beogradu. Već nakon nekoliko dana zamolio ju je da ga primi u stan jer su ga drugovi izbacili. I verujte to je bila naša Ivana- devojka koja bi čak i nepoznatom čoveku dala sve što ima. Ona je tako vaspitana- u jedan glas kažu njene drugarice.

Četiri devojke najviše su volele druženja uz hranu i piće u svojim domovima. Odlučile su da slave jednu slavu.

- Izabrali smo "Svetog Kozmana i Damjana". I dan danas obeležavamo slavu, ali bez Ivane. Dok smo žive slavićemo i sećati se nje. Ono što želim posebno naglasiti i poslati poruku celom svetu jeste da je Ivana stvarno bila osoba od koje se cela soba zasija njenom energijom i osmehom. I da je pre svega bila dobar čovek i da nije mogla drukčije posmatrati druge i svet oko sebe nego kroz sebe... Zato je i videla dobrotu u svima...Uvek je bila za smeh nikako za nepravdu od koje je bila alergična - kažu drugarice.

- Bila je umetnička duša, za momke koje je volela pisala je pažljivo osmišljena pisma. Apstraktnu umetnost je najviše volela i posebno provlačila kroz arhitekturu koju je studirala. Tokom jednog momenta studija radila je čak dva posla, vredna i svojeglava. Često je govorila da "mora za svoje planove i snove štedeti sa strane". Poput Norveške ili već pomentutih planina, ili pak kursa za vajanje i grnčariju koji je želela upisati- priča drugarica.

Tri devojke obećale su da dok su žive neće zaboraviti Ivanu Krivokapić iz Lovćenca, da će s kolena na koleno prenositi priču o jednoj divnoj devojci koja je verujući čoveku izgubila život.

Priča o mačku Brane

Osim porodice i drugarica Ivanu je sa njenih avantura uvek čekao i mačak Brane.

- On i danas čezne za njom. Kada pomenemo ime Ivana on ode do njene slike i počne da je njuška. Svaki dan Brane odlazi na sokak gde je poslednji put video Ivanu, čekajući da će se vratiti kao što je i obećala- kaže Ivanina drugarica.

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala "Telegraf.rs".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    25. mart 2024 | 23:30

    Devojke dođu iz unutrašnjosti, žive same u stanu, primaju muškarce u stan, a jedva ih poznaju? Ljudi ovo je Beograd, veliki grad, ne radi se to tako...

  • žalosno

    25. mart 2024 | 22:30

    Tužno , i pretužno !

  • Vu

    26. mart 2024 | 01:01

    Dobar i naivan su braća,ona je za to očito bila dobar primer. Danas je takvo vreme da se nameće da sve moramo da volimo i ako nekog nevolimo odma nas se etikira kao nekog sa fobijom. Ona je učena da sve voli, a eto njem primer pokazuje da to i nije baš dobro. Grešku je platila životom, jer u današnje vreme devojka u stan puštati Albanca je sulud postupak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA