≫ 

Vreme čitanja: oko 19 min.

"Da znam gde je, opet bih ga ubio. Samo sam ga raskomadao": Belivukovi ljudi slali slike žrtve i zbijali šale

Vreme čitanja: oko 19 min.

Nastavlja se sa pregledanjem "Skaj" dokaza u vezi sa otmicama i ubistvima

  • 3
suđenje, belivuk Foto: Foto: Marko Jovanović, TV Pink

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je u Spacijalnom sudu pregledanjem putanja "Skaj" komunikacije. Na jučerašnjem ročištu preslušane su poruke koje su pripadnici grupe razmenjivali tokom otmice i ubistva Lazara Vukićevića, dok su danas biti pregledane fotografije tela žrtve iz skrivene prostorije kuće u Ritopeku koju je klan koristio za likvidacije.

Nakon fotografija u sudu je prikazana "Skaj" komunikacija tokom otmice i ubistva Zdravka Radojevića.

U sudnici su prisutna tri okrivljena saradnika, koji su potpisali sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i dobili blaže zatvorske kazne u zamenu za informacije o aktivnostima klana. Oni u sudnici govore o tome čiji su glasovi u porukama koje se preslušavaju, kao i o okolnostima ubistava.

18.47 Suđenje završeno

Suđenje je završeno za ovu nedelju, a biće nastavljeno 25, 26, 28. i 29. marta.

18.04 Advokati traže ukidanje pritvora

Branioci okrivljenih traže ukidanje pritvora ili zamenu blažom merom.

Branilac Nemanje Lakićevića zatražio je ukidanje pritvora ili zamenu blažom merom zabrane napuštanja stana, dok je advokat Milovana Tadića tražio ukidanje pritvora ili zabranu blažom merom, a ponudio je i jemstvo.

Branilac Aleksandra Vučeljića Boško Milić je za svog branjenika takođe zatražio ukidanje pritvora ili zamenu blažom merom napuštanja stana, a ukidanje pritvora je zatražio i branilac Alekse Šejića Nemanja Srzentić.

Ukidanje pritvora ili zamena merom zabrane napuštanja stana zatraženo je i za okrivljenog Vladimira Greka, kao i za Senada Rešovića i Dragana Mitrovića.

Branilac Alekse Stošića advokat Stefan Stajić zatražio je da njegovom branjeniku bude ukinut pritvor ili zamenjen blažom merom zabrane napuštanja stana.

Tužilaštvo se protivi svim predlozima odbrane za ukidanje pritvora i zamenu blažom merom. Tužilac Zoran Babić rekao je da je tužilaštvo stanovišta, a da je i Apelacioni sud već navodio, da su razlozi za ukidanje pritvora neosnovani, kao i da oni do sada ničime nisu oboreni, kao i da tvrdnje odbrane nisu osnovane ni verodostojne.

Sudsko veće je, nakon pauze, saopštilo da se odbijaju svi predlozi odbrane za ukidanje pritvora ili zameni blažom merom. Zahtevi su odbijeni kao neosnovani.

Sudija je saopštila da se spaja krivični postupak u odnosu na optuženu Slađanu Sekulić.

17.21 "Da znam gde je, ponovo bih ga ubio"

U sudnici je puštena prepiska razmenjena nakon ubistva Zdravka Radojevića.

NN: Zajeban je bio Kaniđa u svoje vreme.

Miloš Budimir: Da znam gde je sada tačno, opet bih ga ubio. Ja sam ga samo raskomadao.

Marko Budimir: Ja mu šamar nisam lupio.

Miloš Budimir: Ja sam ga nabadao malo. Morao sam da ga ponizim, da shvati da je ispod nas. Pošto je u jednom trenutku počeo da se ku*či, pa sam ga nabo u glavu. Baš je bio bolestan i u glavu, a i ovi ostali organi nisu bili baš nešto.

U daljoj konverzaciji naveli su da "čovek nikad šamar nije dobio" i da je "osmah ućutao posle šamara, kao da nisu dobro procenili Radojevića, da su mislili da je mangub i da ih je "sve lagao".

Lalić je rekao da je u konverzaciji bio Veljko Belivuk, Marko Miljković, braća Budimir, on i Dejan Tešić.

- Ja nikad ni u jednoj grupi nisam bio sa lalićem, osim u navijačkoj, a nije bio neki navijač. Tako da ovo što kaže da smo pisali u nekoj grupi, to nije istina - rekao je Miloš Budimir.

Potom je prikazana službena beleška Odeljenja za potrage primljene od Nemanje Lakićevića koju je u grupu poslao Marko Miljković, a potom i glasovne poruke koje su razmenili marko Miljković, Nemanja Lakićević i izvesni Pile.

Miljković: Kažeš, brate, ovako: preko tvog druga si dobio taj auto, koji nema veze sa Zdravkom i nisi ti pozvan da pričaš o svojim poslovima, nego o Zdravku, u vezi sa Zdravkom hoćeš da pričaš, za ostalo nema šta da pričaš. Mogu da te zovu jednom, a ne dva puta za isto. Reci im da nemaju pravo da te zovu dva puta za isto i nemaš šta da pričaš više

Lakićević: Brate sad me zove na informativni razgovor, a ne u svojstvu građanina. Pile, slušaj ovo, ti si rekao po mečke su došli, mečku sam ti doterao u utorak, druga dva automobila sam ti doterao u sredu, je l' tako?

Miljković: Kada te zovu kao okrivljenog, to je krivično, nema informativnog, na informativni te zoveu u svojstvu građanina. I nema šta da pričaš dalje.

Pile: Dobro, a za belog rovera, ko je došao po belog rovera? Neki normalan čovek došao po belog rovera, tražio ti ključeve i to je to.

Miljković: Ma, brate, šta njih boli ku*ac ko je došao po belog rovera, to vas ne zanima. U principu, pričaj ovako: KOlima se ti baviš, a taj rover nema šta da pričaš, to je bio tvoj auto i nema potrebe da objašnjavaš više.

Pile: Pa brate, u izjavi piše da su došli s maskama, da ti ne znaš ko su i da su ti tražili saobraćajnu i ključeve. Ne zajebavaj, čitamo izjavu.

Lakićević: Još jednom Pile, u utorak su došli momci, uzeli su mečke, a u sredu je došao jedan čovek i uzeo je rovera.

Miljković: Čipi, slušajte me sad obojica, ti moraš da daš kola, a ko je kupio kola moraju da pitaju Zdravka jer je to Zdravko komuniicirao sa tim ljudima koja su uzimali kola i gde su i dalje vozila i to je to. Nisi ti nikog slao, nego je Zdravko i kraj priče. Kola ko je oterao ne znate ni jedan ni drugi, jer je to sve Zdravko organizovao i kraj priče. To recite da pitaju Zdravka.

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić rekao je da je Pile iz glasovnih poruka Igor Arizanović, vlasnik autoplaca, koji je dolazio u sud kao svedok. Lalić je, odgovarajući na pitanja Lakićevićevog branioca rekao da nije ranije pričao sa Nemanjom Lakićevićem, ali da zna da on komunicira u preslušanim porukama jer je "sedeo sa Miljkovićem kada su poruke razmenjivane".

- Ja neću da se izjašnjavam u vezi sa "Skaj" komunikacijom u dogovoru sa svojim advokatom. Ove prepiske su mesed dana posle ubistva, ne znam kako sam ja to učestvovao u ubistvu svog najboljeg druga. Ovo je sramota, tri godine sam u pritvoru, stavljate me ovde sa ljudima koje nisam video u životu - rekao je Nemanja Lakićević.

16.57 Forografije Zdravka Radojevića i poruke klana

Nastavljeno je pregledanje poruka koje su poslate u vezi sa Zdravkom radojevićem kada je Miloš Budimir poslao poruku i rekao da su ubili dečka koji je pucao na Kantonu, da je mrtav već par dana.

Prikazane su fotorgafije Zdravka Radojevića vezanog na stomaku na najlonu, fotografije kako sedi sa hirurškom mastkom na licu i kako puni pištolj.

Prema navodima optužnice, članovi klana su uz fotografije slali šaljive poruke.

Belivuk šalje sliku Radojevića kako puni poštolj: Evo, Kaniđa kaže da puni utoku, kreće na Aresa.

Miljković: Daj tu sliku da imamo.

Marko Budimir šalje sliku Zdravka na stomaku vezanog: Sapleo se Kaniđa.

Lalić: Carski.

Belivuk šalje sliku Radojevića s maskom na licu: I masku je spremio.

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić objasnio je da je Radojeviću stavljena maska na lice da bi ostao njegov DNK materijal i da je bio nateran da kašlje u masku.

- Napunio je i pištolj da ostanu njegovi otisci. Sve to je spakovano u kesu da se izbegne kontakt sa vazduhom i to je posle korišćeno za fingiranu pucnjavu na kuću Marka Budimira - rekao je Lalić.

On je ispričao da je Kaniđa Zdravko Radojević, a da je Ares Miloš Budimir. Rekao je i da je dopisivanje pripadnika klana u vezi sa Radojevićem oslikavalo na koji način su se šalili pripadnici klana.

- Zdravko Radojević na fotografiji pipa oružje i municiju da bi ostavio tragove za nameštenu pucnjavu na kuću Marka Budimira. Iz kuće do tajne prostorije smo ga doveli Veljko Belivuk i ja. Ali smo se spustili svi dole. Zalepili smo mu tragu na usta da ne bi vrištao. Kad smo ga izvodili spustili smo mu glavu da ga komšije ne vide. Slika na kojoj leži na najlonu je slikana u tajnoj prostoriji. Slika sa maskom na licu slikana je na spratu kuće u Ritopeku - rekao je okrivljeni saradnik Hrvatin.

Advokat Dejan Lazarević naveo je da su footgrafije fotošopirane i da osoba na slikama nije osoba koja se nalazi na slikama sa društvenih mreža Zdravka Radojevića i opet je, kao za Belivuka i Vukićevića, rekao da Radojevićev "oblik glave ne odgovara onome kako je izgledao".

- Mene ovaj dan podseća na detinjstvo. Kako tužilac zasvira, tako ovi njegovi poslušnici igraju. Kada nam je tužilac podvaljivao ove poruke na engleskom... - rekao je Miloš Budimir, a sudija ga je opomenula da ne može da komentariše na taj način.

- Tužilac je prilikom podvaljivanja ovih montiranih poruka podvalio neke na engleskom, koje je zaboravio da prekuca na srpski. Lalić kaže da sam ja neki Ares, ja nikakav Ares nisam, ja sam Miloš Budimir, glavom i bradom, a on neka zadovoljava tužilaštvo - dodao je.

Marko Miljković je rekao da "tužilaštvo hvata panika, pa da su zaboravili da prevedu poruke sa engleskog".

Video: Rekonstrukcija ubistva šeste žrtve klana Belivuk: Zdravko Radojević

16.14 Pauza

Sudija je odredila pauzu u trajanju od 30 minuta.

15.43 Pratili Radojevića

U sudnici su prikazane fotografije koje upućuju na to gde Zdravko Radojević parkira svoj automobil, a potom i fotografije samog automobila na parkingu.,

- Imaš sa desne strane Soker, tu živi ili je parkiran ispred ulaza gde je Soker, ili u tom nizu - puštena je glasovna poruka Miloša Budimira.

Srđan Lalić je rekao da je materijal iz faze kada su pokušavali da lociraju Radojevića i dodao je da su automobil tražili Dragan Mitrović i jedan mlađi momak.

- Pokušali su da lociraju njegovo vozilo da vide koja mu je dnevna rutina jer se tada još govorilo o tom eksplozivu ispod automobila - rekao je Lalić.

Prema navodima optužnice, prilikom slanja fotografija Radojevićevog automobila marko Miljković je poslao da je Radojević sakrio "s klasu" i da sada vozi "pasata", dok je NN lice poslalo fotografiju "pasata" uz poruku: "Kući je svinja".

- Ja samo još jendom da ponovim da mi je krivo što nisam ove nedelje mogao da se branim od laži ovih poslušnika tužilaštva, a ko zna šta su lagali. Oov uopšte nije moj glas - rekao je Budimir.

Prikazana je fotografija "pasata" Zdravka Radojevića uz propratku komunikaciju na "Skaju". NN lice poslalo je poruku da na parkingu "nema ni 'mečke', ni 'audija'" i da je četiri puta toga dana prošao pored parkinga.

Belivuk: Ma, idi, brem kao nacrtano.

Miljković: Nije bolje mogao.

Miljković (šalje slike pasata): Ovaj sad vozi, brate, s klasu je sakrio.

NN: Ispred zgrade je auto, ovaj pasat. FD. Ispred kladionice.

Miljković: Hajde, kako hoćete. Kaniđu imamo na dugme, kad se dogovorimo.

NN lice šalje sliku "pasata": Kući je svinja.

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić rekao je da je vozio jedan od automobila Zdravka Radojevića u Košutnjak i da ga je preuzeo Nemanja Lakićević. Istakao je da prilikom pregledanja vozila ne bi bilo usmnje da je to taj automobil jer ima skrivenu pregradu iza radija.

15.32 Poruke Zdravka Radojevića

U sudnici je prikazana prepiska Zdravka Radojevića na kojoj se vidi da piše nekome kako su mu išarali mural pokojnog brata. U nekim od poruka aludira na Veljka Belivuka i Braću Budimir, a piše kako će "pobiti pseta javno".

Radojević: Šta radiš, brate moj?

NN: O, buraz, kako si? Ja se je*em s koronom, brate, evo par dana. Pa kući sam.

Radojević: Nikako.

NN: Šta je bilo?

Radojević: Išarali mi mural od brata opet. Brate, pobiću ih javno sve.

NN: Ma šta pričaš, aoo. A grob im se iskopao. Buraz, to niko nike do te braće glibave. Znaju koliko te to nervira, a biće i spija neko, reko sam ti nikom ništa ne pričaj.

Radojević: Brate, je l' možeš da mi pomogneš da pobijem govna? Ma brate, oni mene mrze, pa mrze. Očima ne mogu da me vide. To je ona svinja debela uradila. Ubiću svinju javno. Bez kape.

NN: Ma da l' si lud? Kakvi to da napraviš, gde ćeš to raditi? Završićemo, siguran budi. Pa vidiš šta nas je snašlo od smradova seljačkih, ne brini.

Radojević: A šta drugo, brate moj?

NN: Samo daj da dobijemo pravu informaciju i neće više nikom ništa.

Radojević: A, brate, nema ih nigde. Brate, je l' mogu da dođem dole da se vdiimo? Ja sad hoću sve, javno ću pseta pobiti.

NN: Možeš, samo da ozdravim.

Radojević: Po cenu svega, brate moj.

NN: Dođi kad hoćeš. Ma gde ćeš to raditi? Imaš familiju, nisi sam, mada razumem te. Slikaj mi to da vidim, što je napravila bagra.

Radojević: Deci ću im vaditi oči za ovo. Hoću da se sklonim i da tamanim pacove.

NN: Sve im je*em na svetu, au majku im bolesnu...

Radojević: Sa fantomkama izašle p...

NN: Pa da li ove debilčine imaju gram mozga?

Radojević: Ni to ne smeju bez kape.

NN: A brate, da na sliku mrtvog čoveka ovo rade, da ne veruješ.

Radojević: Je l' me sad razumeš što hoću javno?

NN: A razumem, brate, al' isti je... kad pođu na istu adresu. Nemoj da razmišljaš, završićemo to, gledaj za te štekove, smozgaj dok ozdravim, pa ćemo im je*ati majku majčinu. Nek majkama svojim i svojim grobovima ku*čeve crtaju.

Radojević: Brate, sad ću da razmislim kako ću i šta ću. Sad sam zvao da im poručim da ću im za ovo oči izvaditi. Javljam se, brate.

NN: A da l' si lud, šta radiš to?

Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin ispričao je da je čuo da je Zdravko Radojević nameravao da "udari na ženu i dete" jednog od braće Budimir, ali da je Radojevića prvi put video kada je otet.

U sudnici su prikazane fotorgafije Radojevića koje je, prema navodima optužnice, Marko Miljković poslao u grupu pripadnicima klana, kao i fotografije njegovih automobila, a Hrvatin je rekao da je jedan od planova, od kog se naposletku odustalo, bio da se pod Radojevićev automobil stavi eksploziv i da je to trebalo da uradi on.

- Ja sam bio prisutan kad su stigle ove poruke. Tada smo bili u Turskoj. Braća Budimir su tražila da se prešara grafit i on je na to reagovao. Poruke su razmenili Radojević i jedan pripadnik škaljarskog klana. Preziva se Đukić ili Vukadinović, ne mogu da se setim, navodno je istaknuti pripadnik klana. Radojević se njemu požalio, a mi smo dobili te poruke. Često smo nailazili na ovakve poruke od suprostavljenih klanova i tu može da se vidi kolika je ostrašćenost vladala - rekao je okrivljeni saradnik Srđan Lalić.

Zdravko Radojević kriminal Belivuk Ubijeni Zdravko Radojević; Foto: Privatna arhiva

15.18 U sudnici prikazane fotografije tela

U sudsnici su prikazane jezive fotografije iskasapljenog tela Lazara Vukićevića, na kom se vidi da mu je telo crno od modrica. Na jednoj od fotografija vidi se da su Vukićeviću odsekli glavu tako što su ga stavili na drvenu ploču, dok se u uglu fotografije vidi i sekira.

Takođe, očigledno je da su pripadnici klana namerno skrnavili telo ubijenog muškarca jer su premeštali delove njegovog tela i nameštali ga na ponižavajuće načine.

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić rekao je da se na nekim fotografijama vidi on, da su u komadanju tela učestvovali braća Budimir i on, ali da ne može da precizira ko je Vukićeviću odsekao glavu.

- Udarci koji se prepoznaju na koži su nastali od petožilog kabla koji smo koristili. Samo su se podlivi proširili na nekim fotografijama jer su fotografisane sutradan. Neke su fotografisane istog dana. Može po otoku da se primeti koje su fotografisane dan kasnije - rekao je Lalić.

Na fotografiji na kojoj Lazar Vukićević sedi mrtav u stolici kroz čije je ručke provučena drška od lopate kako Vukićević ne bi mogao da ustane, Srđan Lalić stoji sa pištoljem uperenim u njegovu glavu.

Tužilac je pitao ko je konkretno smislio na koji način će biti postavljano i slikano telo Lazara Vukićevića, s obzirom na to da su u pitanju najbrutalnije fotografije do sada, Lalić nije mogao da oceni ko je tačno postavio delove tela onako kako su prikazani na fotografijama.

- Prvi put je to bilo kog Gorana Veličkovića i to je činio lično i samo Veljko Belivuk. Čuli ste njegove zahteve da se pokaže brutalnost, ostrašćenost u ratu je bila velika, dominirala je takva atmosfera ostrašćenosti i nasilja - rekao je Lalić.

Odgovarajući na pitanje punomoćnika Vukićevićevog oca Aleksandra Šćekića ko je najviše tukao Lazara Vukićevića, Lalić je rekao da, ako advokat misli na rane od kabla, "slobodno može da kaže da ga je on najviše tukao".

- Ništa što je Lalić rekao, slikao, držao lopatu, ne znam šta čovek više izmišlja, ja nisam radio - rekao je Marko Budimir.

Njegov brat Miloš Budimir rekao je da mu je jako kriv što je bio bolestan prethodnih dan jer "čuje da su braća Budimir u svakoj drugoj rečenici".

- To što on mora da zadovoljava svoje tužioce je njegov problem, on je izmišljator i manipulator. Ja ništa nisam slikao, a on nek nastavi da zadovoljava svoje tužioce - rekao je Miloš Budimir.

Advokat Dejan Lazarević rekao je da su fotografije fotošopirano i da veštak treba da objasni kako su fotošopirane. On je istakao da na nekim fotografijama ima krvi, dok na drugim nema i pitao kako je to moguće. Ono što nije spomenuo jeste da je telo premeštano i da se na fotografijama vidi da su fotografisane na različitim mestima.

15.07 Fotografije izmučenog Lazara Vukićevića

U sudnici su puštene fotografije pretučenog Lazara Vukićevića, na kojim se vidi da su ga pripadnici klana golog vezali za stolicu i da je Vukićević sa krvav, dok mu je deo lica bio modar, skoro crn.

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić rekao je da je on osoba koja na jednoj od fotografija Vukićevića drži za glavu. U pozadini fotografije vidi se crevo, a Lalić je rekao da su njega koristili za mučenje Vukićevića, ali i za čišćenje skrivene prostorije.

- On je obilno krvario i to sve iz glave, još od povreda koje je dobio napolju prilikom savlađivanja. Konstantno je krvario. Ne mogu sa sigurnošću da kažem ko je fotografisao, mislim da je Miloš Budimir, svakako jedan od braće Budimir, po nalogu Veljka i Marka, koji su zahtevali posebnu brutalnost. Verujem da su poslate fotografije, ali ja ih nisam poslao - rekao je Lalić.

Na jednog od fotografija nalaze se i Veljko Belivuk i Marko Miljković koji su se nasmejani fotografisali u ogledalu. Dok se na jednoj nalazi, kako Lalić kaže, Marko Budimir, ali je naveo da mu ta fotografija nije poznata.

Advokat Dejan Lazarević je rekao da je "očigledno da su fotografije fotošopirane" jer se vidi disproporcija tela.

- Čujem da Lalić kaže da je slikao neko od braće Budimir, ja samo da kažem da ja ništa nisam slikao, ni ja, ni moj brat - rekao je Miloš Budimir.

Lazar Vukićević Ubijeni Lazar Vukićević; Foto: MUP

14.56 Da li je postojala pegla u kući?

Sudija je pustila ponovo poruke Vlada Draganića da "mali pegla" i pitala je Srđana Lalića da li je on, kako je navedeno u optužnici, peglao telo Lazara Vukićevića.

- Draganić je to mislio žargonski. A ovo što je Veljko rekao: "Ko se setio te gadosti, to još nismo radili", to je jer nije reagovao na udarce. Ja sam rekao da i prilikom tog polivanju vodom nismo uspeli ništa, jer je on bio u jedva svesnom stanju. Veljko je razumeo da su njemu gurnuli crevo u ždrelo i da je puštena voda, ali to nije bilo tako, to sam već objašnjavao, prineli smo mu crevo blizu lica - rekao je Lalić.

Advokat Dejan Lazarević rekao je da Lalićevi odgovori na putanja nisu bili logični i rekao da je sudija "propisno zbunila Lalića".

- Moram ponovo da naglasim da ovo nije moj glas i da ne prepoznajem glas Vlada Draganića. Lalića ste pitali dva puta istu stvar, dao je dva odgovora. Prvo je bilo da sam ja shvatio da je prebijen, a da ja nisam ništa shvatio jer to nisam ja, a onda da sam shvatio da mu je gurano crevo. Vidite, kakav je odgovor dao kad nije očekivao pitanje i kad mu ga nije postavio tužilac, nego Vi. Da li ćete mu verovati išta posle ovoga? - rekao je Belivuk.

Za reč se javio i Marko Miljković, koji je rekao da je Lalić na pitanje u vezi sa peglom odgovorio šta je draganić mislio.

- On zna šta je mislio Draganić, a to ni nije Draganić. On piše neke svoje naučne tekstove. Ako mi to nikada nismo radili, onda se niko nije ni tukao, ništa od ovoga se nije desilo. On ponavlja isti tekst na sva pitanja, pa i na ovo - rekao je Miljković.

Okrivljeni Draganić rekao je da mora da se ispravi u vezi sa jučerašnjim postavljanjem pitanja Laliću.

- Juče je rekao da je bilo dve faze prebijanja Vukićevića, napolju i unutra. U iskazu je rekao da je govorio da neutrališu pretnju, da Draganić nije reagovao, a da su ostali skočili da ga tuku. To što je juče rekao da sam ga ja tukao, to nije istina, Lalić daje različite izjave - rekao je Draganić.

- Draganićev zadatak je bio da puca ako Vukićević potegne oružje i on se u tom kontekstu nije snašao - replicirao je Lalić.

Draganić se potom ponovo javio za reč.

- Ja imam njegovo kompletno izlaganje o tom danu. Neka advokat pročita jer ja slabo čitam ćirilicu. Neka pročita ceo tekst, Lalić nigde nije izjavio da ga ja nikad nisam tukao - rekao je Draganić.

14.52 Lazarević traži izuzeće sudije

Sudija je, u odnosu na Budimira, spojila sudski postupak, a advokat Dejan lazarević rekao je da nije vreme da se spaja postupak, a da, ukoliko bude spojen, mora ponovo da se preslušava sve što je već preslušano u sudnici, a što se tiče Miloša Budimira.

Sudija je spojila postupak, a advokat Dejan Lazarević podneo je zahtev za izuzeće sudije jer Miloš Budimir nije upoznat sa dokaznim materijalom koji je izveden, "nije imao pravo da sluša, ni da se izjašnjava na okolnosti". On je izrazio sumnju u objektivnost suda.

- Priključujem se rečima svog advokata - rekao je Miloš Budimir.

Sudsko veće se povuklo radi odluke od izuzeću.

Nakon nekoliko minuta, sudsko veće se vratilo i odbilo zahtev za izuzeće kao nedozvoljen. Ona je navela da razlozi koje je Lazarević naveo nisu validni razlozi za izuzeće. Sudija je dodala da će Budimiru biti omogućeno da se izjasni da do sada pregledane dokaze sa "Skaj" aplikacije u daljem toku postupka.

Darko Šarić suđenje Advokat Dejan Lazarević; Foto: Tanjug/Sava Radovanović

14.35 Sudija proziva prisutne

Suđenju ove nedelje neće prisustvovati jedina žena klana Slađana Sekulić. Ona nije u mogućnosti da prisustvuje zbog operacije srca deteta, te je postupak u osnosu na nju razdvojen.

Optuženi Miloš Budimir pristupio je u sud, iako je i juče rekao da, uprkos izveštaju lekara, nije sposoban da prati suđenje, ubog čega je vraćen u pritvorsku jedinicu.

- Ja delujem dobro, prvi put sam spavao noćas od nedelje, ali imam gasove, da izvinite. Ja sam možda sposoban da sedim, ali da pratim nisam - rekao je Budimir.

Sudija je rekla da Budimir izgleda dobro, a da ona "u ostalo ne ulazim". Sudija je Budimiru predložila da, umesto u boksu za optužene, sedi među advokatima, što je izazvalo smeh advokata.

14.00 Optuženi dovezeni u sud

Sedam ubistava

Belivuku i njegovom klanu sena teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Sud je u junu potvrdio novu optužnicu, drugu po redu, kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

U okviru prve optužnice na teret im se stavljaju ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сава

    8. mart 2024 | 18:18

    Доживотна без компромиса ствари више него јасне…Највећа мафија поред месара је адвокат који тражи ослобађајућу пресуду!

  • Zare

    8. mart 2024 | 15:29

    Ko je oskar

  • Đole Srba

    8. mart 2024 | 20:14

    Za sve bezuslovno doživotna a takođe razmotriti o kažnjavanju advokata branitelja koji su tražili oslobođenje nekih zločinaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA