Vreme čitanja: oko 2 min.

Ćerki (7) počupao kosu, udarao je i vređao! Miljana progovorila o nasilju: "Sutra već možda bude kasno"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema njenim rečima, bivši partner je i ranije bio nasilan, ali nikad prema ćerki

  • 2

Nasilje je sve prisutnije, posebno ono porodično, a žene su, srećom, poslednjih nekoliko godina, digle svoj glas i nasilinke počele da odvode pred pravdu. Jedna od njih je i Miljana Stojanović (27) koja je odlučila da javno progovori o nasilju njenog vanbračnog supruga koji je pretukao njihovu sedmogodišnju ćerku u Vlasotincu.

Kako kaže progovorila je kako bi ohrabrila i druge žene da ne ćute i ne trpe nasilje, jer "sutra već možda bude kasno".

Prema njenim rečima, sve desilo 20. februara oko 19 sati.

"On je došao iz sela do Vlasotinca da je vidi, da provede vreme sa njom. Posle toga nije dozvolio da krenemo kući, počeo je da joj govori da je bezobrazna, a zatim je udario prvo u predelu glave otvorenom šakom, desnom rukom, a zatim je polomio moj telefon jer sam rekla da ću ga prijaviti policiji. A onda je krenuo za nama, sustigao nas u ulici, mene je odgurnuo, ćerku je udarao rukama, polomio joj naočare i iščupao kosu, izdigao je i od zemlje", rekla je Miljana.

Ona se zatim sklonila sa ćerkom u jednoj lokalnoj apoteci i od radnice zatražila da pozove policiju. Policija je privela bivšeg supruga, a Miljana je slučaj prijavila i Centru za socijalni rad.

Vlasotince nasilje Foto: Privatna arhiva

"I ranije je bio nasilan, ali samo prema meni, ćerku do tada nikada nije udario. Određena mu je zabrana prilaska i detetu i meni na mesec dana. Kontaktirao me, ja sam ga prijavila, ali pošto nisu upućene reči pretnje samo će prekršajno da ga kazne, a za nasilje će biti psoebno gonjen od strane nadležnih organa. Ćerka je uplašena i plaši se da ga ne sretne negde", dodaje Miljana.Na pitanje da li se boji, odgovara potvrdno, ali dodaje da se ne plaši da javno govori o nasilju.

"Ovo sam želela da ispričam javno da se žene osnaže da ne ćute i na kraju kada bude kasno, kada se ugasi nečiji život nema svrhe da se tada progovori", poručuje ova hrabra majka.

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Video: Osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Rakovcu imao zabranu prilaska bivšoj supruzi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    13. mart 2024 | 23:29

    A šta bi čovek da kaže za tog nečoveka? Ništa. Kaznite smeće onako kako bi trebalo. Ali stvarno. Pomislite samo na to dete i pogledajte to smeće

  • Senja

    15. mart 2024 | 08:49

    BRAVO MAJKO BRAVO mnoge bi ćutale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA