≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ubistvo Danke Ilić (2): Utihnulo selo, sahranjen Dragijević, telo devojčice još nije nađeno

Ekipa Hronike

Vreme čitanja: oko 5 min.

Brat osumnjičenog Dejana, D. D., koji je preminuo u pritvoru biće danas sahranjen

  • 21
Dalibor Dragijević, Zlot, sahrana, Danka Ilić Foto: Privatna arhiva, Nikola Tomić

Policija već 16. dan radi na rasvetljavanju slučaja ubistva devojčice Danke Ilić (2), koja je nestala 26. marta i koja je, kako se veruje, istog dana i ubijena.

Policija je zbog ovog zločina uhapsila dvojicu osumnjičenih - Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, kojima je prošle sedmice određen i protvor do 30 dana. U petak 5. aprila privedeni su i D. D. i R. D., brat i otac osumnjičenog Dejana, zbog sumnje da su mu pomogli da prebaci telo devojčice na drugu lokaciju.

Brat osumnjičenog Dejana, D. D., koji je preminuo u pritvoru biće danas sahranjen.

Iako telo jeste jedan od ključnih dokaza ubistva, policija zasad ima barem pet dokaza koji bi Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, koji su osumnjičeni za ubistvo devojčice, mogli da odvedu na doživotnu robiju.

Činjenice koje su do sada poznate:

  • Policija već danima češlja selo Zlot u potrazi za telom Danke
  • Jedan od osumnjičenih priznao zločin
  • Ocu osumnjičenog za ubistvo određen pritvor do 30 dana
  • Direktor borskog Vodovoda podneo ostavku
  • U nedelju je stigla informacija da je Dejan Dragićević preminuo u pritvoru. Danas je sahranjen
  • Najavljena trodnevna žalost zbog ubistva Danke
  • Policija je prethodnih dana osim sela Zlot i Luka, pretraživala i Lazarev kanjon, kao i celokupno područje duž Zlotske reke.

Reporteri portala Telegraf borave u selu Zlot u kome živi jedan od osumnjičenih. Policija je pretražila njegova dva imanja, isušena je i septička jama, ali telo male Danke još uvek nije pronađeno.

15.30 Sahranjen Dragijević 

Dalibor Dragijević (40), mlađi brat Dejana Dragijevića koji je osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, sahranjen je danas na groblju u selu Zlot. Dalibor je, kao i njihov otac Radoslav, uhapšen zbog sumnje da je pomagao Dejanu da sakrije telo devojčice. U policiji je, navodno, priznao zločin, a saslušanje u tužilaštvu nije dočekao jer je u pritvorskoj ćeliji preminuo od srčanog udara.

Dalibor je, zajedno sa ocem, uhapšen zbog sumnje da je pomogao bratu da sa deponije u okolini Banjskog Polja premesti telo devojčice na, za sada, nepoznatu lokaciju na teritoriji bora.

Kako je navedneo u saopštenju policije, sumnja se da se sve odigralo 28. marta, dva dana posle nestanka devojčice i početka potrage.

14.30 Meštani sela Zlot su danas ispunili zavet koji su dali posle ubistva male Danke: Ove slike su jezivi dokaz 

Selo Zlot je složno, ali bez dogovaranja jednih s drugima, neposredno posle informacija o ubistvu devojčice dalo zavet. I danas je taj zavet ispunjen.

14.20 Svetlana kleči pored sanduka u kojem je njen sin Dalibor Dragijević, pali mu sveću 

Sahrana Dalibora Dragijevića Foto: Telegraf.rs

13.52 Telo Dalibora Dragijevića dovezeno na groblje u Zlotu

Telo Dalibora Dragijevića (40) koji je uhapšen zbog sumnje da je starijem bratu Dejanu (50) pomagao pri premeštanju mrtve Danke Ilić (2), a potom preminuo od srčanog udara tokom policijskog zadržavanja, dovezeno je na groblje u Zlotu.

Ožalošćeni su došli sa 12 vozila, a među njima je i majka Svetlana.

13.34 Svi čekaju jednu osobu da dođe na groblje

Dalibor Dragijević (40), koji je uhapšen zbog sumnje da je starijem bratu Dejanu Dragijeviću (50) pomagao pri premeštanju tela Danke Ilić (2), a potom preminuo od srčanog udara tokom policijskog zadržavanja, biće sahranjen danas u 14 sati, policija obezbeđuje groblje, tu su ožalošćeni, a još se čeka njegova majka Svetlana.

13.07 Policija blokirala prilaz groblju u Zlotu

Dalibor Dragijević, koji je uhapšen zbog sumnje da je starijem bratu Dejanu Dragijeviću pomagao pri premeštanju tela dvogodišnje devojčice Danke Ilić, a potom preminuo od srčanog udara tokom policijskog zadržavanja, biće sahranjen danas u 14 sati, a već nešto pre 12.30 groblje u Zlotu blokirala je policija.

Do groblja su došla tri policijska vozila, a policijski službenici su, kako javljaju Telegrafovi reporteri sa lica mesta, novinare udaljili od samog groblja.

12.32 Policija stigla na groblje

Dalibor Dragijević (40), koji je umro od infarkta u policiji nakon što je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u premeštanju tela ubijene Danke Ilić (2), biće sahranjen danas u 14 časova na groblju u selu Zlot. Policija je stigla na groblje.

11.36. Ovo je umrlica Dalibora Dragijevića

Tek tri sata pre sahrane Dalibora Dragijevića ožalošćeni su stavili čitulju na kuću u selu Zlot. U kući Dragijevića skupili su se ožalošćeni i uneli cveće koje je, kako se pretpostavlja, namenjeno Daliborovoj sahrani.

10.43 Patolog o potencijalnoj identifikaciji Danke

Patolog Radoslav Radosavljević izjavio je danas, povodom ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora, da biološki materijal devojčice može da se nađe na svim predmetima sa kojima je ona došla u kontakt - odeći, obući, igračkama, kao i na lišću, ukoliko je na njega pala krv iz rane ili povrede.

On je za Tanjug istakao da je DNK neprikosnoven metod u identifikaciji tela i najvažniji elemenat u istrazi, jer DNK profil devojčice mora da se poklopi sa DNK profilom njene majke, odnosno najbližih krvnih srodnika.

10.10. Ovde će biti sahranjen Dalibor Dragijević koji je umro u policiji: Ove 3 stvari su veoma čudne

Dalibor Dragijević (40), koji je umro od infarkta u policiji nakon što je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u premeštanju tela ubijene Danke Ilić (2), biće sahranjen danas u 14 časova na groblju u selu Zlot.

"Raka se kopa na samom kraju groblja, nije porodična grobnica. Ovde će biti sahranjen Dalibor. Za njega spremamo grob", kazali su radnici i dodali: "Neće s njim u crkvu, već će direktno iz Niša da dođu ovde".

09.31. Nastavlja se potraga za telom devojčice u selu Zlot

U Borskom okrugu se i danas, osmi dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za telom devojčice koja je i dalje najviše bazirana na selo Zlot i okolinu kuće D. D., jednog od osumnjičenih za ubistvo devojčice.

06.35. Ko je Dalibor iz Zlota? Osumnjičen da je sa bratom Dejanom sakrio telo devojčice

Dalibor Dragijević (40), mlađi brat Dejana Dragijevića koji je osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, biće sahranjen danas na groblju u selu Zlot. Dalibor je, kao i njihov otac Radoslav, uhapšen zbog sumnje da je pomagao Dejanu da sakrije telo devojčice. U policiji je, navodno, priznao zločin, a saslušanje u tužilaštvu nije dočekao jer je u pritvorskoj ćeliji preminuo od srčanog udara.

Dalibor je, zajedno sa ocem, uhapšen zbog sumnje da je pomogao bratu da sa deponije u okolini Banjskog Polja premesti telo devojčice na, za sada, nepoznatu lokaciju na teritoriji bora.

(Telegraf.rs)

Video: Prekopano dvorište, polomljene igračke i flašice: Tužni snimci iz dvorišta ubijene Danke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    11. april 2024 | 07:06

    Uz dužno poštovanje, počinje prebacivanje lopte. Ispasce ovaj sto je umro odneo istinu u grob. Dajte molim Vas !!!!!!

  • Kraljevčanin

    11. april 2024 | 09:09

    Ima dokaza ali cela ova istraga deluje krajnje nelogična i krajnje neprofesionalna obzirom da je učestovao gotov čitav MUP Srbije sa gotovo svom logistikom. Nešto ipak čoveku koji iole koristi mozak u ovoj priči ima previše nejasnih detalja.... ja se iskreno nadam da je to dete živo negde van Srbije a vi pričajte šta god hoćete.

  • Nele

    11. april 2024 | 10:33

    Prvog dana sam napisao da me strah da telo nece pronaci i da ce policija na kraju odustati od potrage,proglasice je preminulom i bez tela...Svi su mi lupali minuse....I dalje me strah da ce policija odustati od potrage bez tela...Nejasno je kako su mogli pored toliko policije i dronova da telo prebace sa deponije na drugu lokaciju...Puno je nelogicnosti je u svemu ovome...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA