≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika akcija hapšenja u Kraljevu zbog poreza: Utajili 130 miliona dinara, uhapšeno 15 osoba

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičena lica, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sprovedena u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu

  • 2
Hapšenje, ubistvo, Grčića MIlenka, MUP Printskrin: MUP

U zajedničkoj akciji inspektora Sektora poreske policije i Ministarstva unutrašljih poslova Uprave kriminalističke policije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapšeno je 15 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo poreske utaje, oštetivši tako budžet Republike Srbije za iznos od preko 130 miliona dinara i krivično delo pranja novca.

Glavno osumnjičeno lice, kao vlasnik preduzetničke radnje, organizovao je mrežu od 139 preduzetničkih radnji, osnovanih sa prevarnom namerom, kojima je faktički i upravljao, i u periodu od 2019. do 2022. godine, u nameri da izbegne obračun i plaćanje poreza na dohodak građana, u poslovnim knjigama iskazao manju poslovnu dobit, tako što je neosnovano uvećao troškove koristeći fiktivne račune za navodno kupljene sekundarne sirovine, na koji način je izbegao da obračuna i plati porez na prihod od samostalne delatnosti u iznosu od preko 58 miliona dinara i godišnji porez na dohodak građana u iznosu od 77 miliona dinara.

Osumnjičena lica, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sprovedena u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KV

    30. april 2024 | 14:29

    Veoma brzo su im ušli u trag i posle tri godine vršljanja uvideli šta i kako rade,sigurno nisu više plaćali reket i zaštitu kod nadležnog.

  • Gorča

    30. april 2024 | 14:32

    Pa i nije neka velika šteta,milion evrića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA