≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sačekuša pokrenula likvidacije navijača Zvezde: Ševo ubijen pre 10 godina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vođa Zvezdinih navijača Marko Ševo upucan je s leđa u sačekuši kada je izlazio iz automobila. Umro je 15 dana kasnije

  • 0
MArko Ševo, ubistvo, vođa navijača crvene zvezde Foto: Facebook

Vođa navijača Crvene zvezde, grupe "Belgrejd bojs" Marko Ševo (29) ubijen je 8. maja 2014. godine u sačekuši. U trenutku kada je izlazio iz svog "audija", na njega je pucao nepoznati napadač. Ubistvo Ševa bilo je prva u nizu likvidacija Zvezdinih navijača.

Ševo je ranjen oko 20.30 sati u Kostolačkoj ulici na Voždovcu. Napadač je bio skriven u žbunju, a, kada je Ševo izašao iz automobila, prišao mu je i ispalio mu hitac u leđa. Metak ga je pogodio u levu lopaticu i izašao kroz desnu stranu vrata.

Ševo je pao na trotoar, a napadač je pobegao u nepoznatom pravcu.

Očevici su tada ispričali da je bio u svesnom stanju. Sanitetom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar u beogradu, gde je operisan.

Lekari su tada saopštili da Ševo nije životno ugrožen, ali je dva dana pre smrti iznenada dobio visoku temperaturu i 23. maja je umro. 

Nakon ubistva, na lice mesta su došli Ševovi drugovi, takođe navijači Crvene zvezde, Velibor Dunjić i Marko Vučković i prisustvovali su uviđaju. Kružila je informacija da je Dunjić bio u sukobu sa Filipom Koraćem, saradnikom Luke Bojovića.

Dunjić je ubijen samo osam dana kasnije.

Bio u društvu Miloša Delibašića

Nakon ubistva, policija je proveravala kontakte Marka Ševa, kako bi došli do informacija o tome ko bi mogao da bude počinilac. Tako su došli do Miloša Delibašića, koji je jedno vreme bio osumnjičeni za ubistvo brata Luke Bojovića Nikole Bojovića.

Nekoliko svedoka pucnjave na navodno je inspektorima reklo kako je Delibašić bio sa njim u kolima, a nakon toga je pobegao iz Kostolačke ulice na Voždovcu.

Delibašić je bio sestrić Slobodana Šaranovića. Šaranović je sumnjao da iza smrti njegovog brata Branislava stoji Luka Bojović.

Delibašić je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića, a označen je kao organzator kriminalne grupe koja je ubila Bojovića, ali i zbog još jednog ubistva. On je iz zatvora svedočio putem video linka i rekao da smatra da Slobodan Šaranović ne stoji iza ubistva Nikole Bojovića.

Godinama se spekulisalo o krvavom ratu porodica Bojović i Šaranović, koji je navodno počeo kada je 2009. godine u Beogradu ubijen brat Slobodana Šaranovića. Navodno, pričalo se da je Slobodan za ubistvo brata krivio Luku Bojovića i da je tada počeo sukob dve porodice po principu "oko za oko".

Ševo je, posle ranjavanja, razgovarao sa inspektorima u Urgentnom centru, kojima je rekao da nije video napadača i da ne zna ko bi mogao da puca u njega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA