Vreme čitanja: oko 1 min.

Muškarac optužen za proganjanje bivše devojke u Beogradu: Zvao je sa čak 49 različitih brojeva telefona

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo traži kaznu od jedne godine i šest meseci i da mu se izrekne mera bezbednosti Zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenom u trajanju od 3 godine

  • 0
Kineski tržni centar Foto: Mateja Beljan

Protiv F.P. (34) Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Proganjanje.

"U vremenskom periodu od novembra 2023. godine do 18. apeila ove godine kada je uhapšen, u stanju uračunljivosti, protivno volji oštećene G.V., uporno nastojao da uspostavi kontakt sa njom neposredno i putem sredstava komunikacije tako što je, nakon prekida emotivne veze, oštećenu kontinuirano pozivao i slao joj sms poruke kao i poruke preko aplikacija „WhatsApp“, „Viber“ i „Instagram“ sa 49 različitih telefonskih brojeva u kojim porukama je molio oštećenu da se vide i da ga odblokira, potom poruke uvredljive i preteće sadržine, da je čeka kod njenog automobila, nakon čega ju je sačekivao ispred radnog mesta i u Tržnom centru „Delta city“, pa je dana 21. marta ove godine dok je oštećena upravljala svojim motornim vozilom primetila okrivljenog da se svojim vozilom kreće iza njenog vozila, a nakon što su zastavljeni od strane policijskog službenika kome je oštećena prijavila da je okrivljeni progoni, sve vreme osećajući kontinuiranu i ozbiljnu uznemirenost i strah", saopštilo je Treće OJT.

Javni tužilac je predložio da se prema okrivljenom produži pritvor, da se oglasi krivim i osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci i da mu se izrekne mera bezbednosti Zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenom u trajanju od 3 godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA