1

Aleksandar je na putu da pobedi opaku bolest, a u tome će mu trebati naša pomoć

Da bi stabilizovali bolest morao je da kupuje lek "Bosulif" koji za sada bolest drži pod kontrolom kao blokator

Aleksandar Dostanic
Foto: Budi Human

Aleksandar Dostanić (25) se od ranog detinjstva bavio sportom igrao u KUD-u "Vez" iz Glušaca, takođe u Folklornom ansamblu "Đido" iz Bogatića. Voli putovanja, svira gitaru, želi da se u budućnosti posveti planinarenju i povezivanju sa prirodom, a poslovna interesovanja vezana su za IT tehnologije. Sve to poremetilo je uspostavljanje dijagnoze "Hronična granulocitna leukemija" ili "CML" dijagnostikovana maja 2013. godine do kada je vodio normalan, miran i harmoničan život.

Mladom niškom novinaru potrebna pomoć: Pomozimo Bambiju da pobedi leukemiju i dalje uspešno izveštava sa utakmica! (FOTO)

Simptoma bolesti nije bilo, a otkrvena je tako što je na pregledu kod lekara opšte prakse otkriven veliki broj leukocita, čak 360.000 hiljada, pa je odmah upućen na odeljenje hematologije Kliničkog centra Vojvodine.

Od maja 2013. godine Aleksandar je lečen medikamentozno, svaki od lekova koje je koristio uspevao je oko godinu dana da drži bolest pod kontrolom.

U maju 2017. godine Aleksandrovo stanje se naglo pogoršava i bolest prelazi u akutni oblik. Sledi niz hemioterapija na odeljenju hematologije u "KCV" sve do decembra 2017. kada uspevaju da mu stabilizuju bolest. Veliki deo vremena od prijema u bolnicu Aleksandar je proveo u sterilnom bloku klinike za hematologiju.

Da bi stabilizovali bolest morao je da kupuje lek "Bosulif" koji za sada bolest drži pod kontrolom kao blokator. Taj lek koristi od decembra 2017. godine do danas.

Više puta je rađena pretraga dobrovoljnih davalaca koštane srži, ali bezuspešno, nisu uspeli da pronađu u svetu odgovarajućeg podudarnog donora da bi se obavila transplatacija koštane srži koja je neophodna.

Aleksandar i njegov rođeni brat su podudarni 60 odsto i to je dovoljno da se uradi "haplo" varijanta transplatacije koja se uspešno radi u Rimu, pa su takođe započeti i razgovori i o tom zahvatu. Dok ne dođe do čina transplatacije Aleksandar mora da dobija "Bosulif".

Sve dok mu ne bude urađena transplatacija koštane srži potreban mu je novac za pomenuti lek, a kasnije i za troškove transplatacije u inostranstvu.

Pomozimo Aleksandru! Upišimo 495 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Aleksandar pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Uplati na račune:

Dinarski: 160-503249-37

Devizni: 00-540-0002663.0

IBAN broj: RS35160005400002663038

(Telegraf.rs)

Tagovi: Bogatić, Bolest, humano, Lečenje, Leukemija

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • B
    BASA

    Napisite SMS broj !

Dejan iz Ćuprije neće moći da diše ako mu ne pomognemo: Ima petoro dece i nema para da kupi aparat koji mu je hitno potreban (FOTO)

Težak život srpske porodice: Izgubili su dvoje dece, malom Banetu smo hitno potrebni, a njegov otac nas moli za male stvari (FOTO)

Više stotina dece na inkluzivnoj sportskoj manifestaciji "Igre bez granica - Sport za sve"

Mali Filip je na putu ka ozdravljenju: Njegovi roditelji zahvaljuju svima na prikupljenoj pomoći

Svima je teško da gledaju bolesnu decu! Ali, ovo morate da vidite, jer Nori je hitno potrebna pomoć za lečenje (FOTO)

Violeta je najsnažnija i najbogatija pred četvoro dece, a dok spavaju, ona plače: Muž je zlostavljao, dobila je epilepsiju i ostala sama (FOTO)

On je Peđa, ne Predrag i želimo mu svako dobro! Novinar otišao u Berlin na lečenje: Hvala za svu pomoć i podršku. Sada je moj red, daću sve od sebe

Bitka za Peđin život je tek počela: Posle transplantacije u Berlinu, čeka ga dug i skup oporavak, a tu nastupamo mi

Ivana se porodila, ali njena sreća nije dugo trajala: Lekari su joj otkrili tumor koji je brzo metastazirao... u Srbiji za nju više nema leka

Urednik televizije N1 boluje od teškog oblika leukemije: Na klinici u Berlinu ga čeka terapija, ali moramo što pre da prikupimo novac!

Kontejner medicinske pomoći dug 12 metara i težak 8 tona stiže u Srbiju: Još jedna akcija Humanitarne organizacije "28. jun"

Humanitarna organizacija "Srbija velikog srca" raspisala novogodišnji nagradni konkurs za osobe sa invaliditetom

Pomozimo Bogdanu (5) obolelom od leukemije: Njegova majka zbog bolovanja prima manju platu da bi bila uz sina, a troškovi lečenja su previsoki

Samo što se Stefan oženio, otkrili su mu opaku bolest: Lečenje u Nemačkoj je jedini spas, pomozimo mu!

Aleksa je rođen sa cerebralnom paralizom: Bez tuđe pomoći, ovaj devetogodišnjak ne može da stoji, sedi, jede (FOTO)

Za svako dete najbolji početak: Poseta novoopremljenom razvojnom savetovalištu u Domu zdravlja Zvezdara

Osvojite večeru sa Andreom Trinkijerijem: Trener Partizana u humanoj misiji za pomoć u lečenju trogodišnjeg dečaka!

Miloš Komnenović je po treći put pobedio leukemiju, ali se borba nastavlja zbog posledica hemoterapije!

Do pre godinu dana Nikola je bio potpuno zdrav, a sada čeka drugu operaciju na mozgu i bori se za život!

Vasilije (5) je veseli dečkić, koji ne može da sedi i hoda, a koga su roditelji dugo čekali. Pomozimo im da dobiju životnu bitku (FOTO)

Nikola ima 3 godine i celo telo je počelo strašno da ga boli: Za 20 dana su saznali da ima sličnu bolest koja je odnela Dukija

Dragana ne može da peva zbog teške borbe sa tumorom, ali je uspela da zapeva prelepu srpsku pesmu sa Nikolom Rokvićem (VIDEO)

Dragana ima 14 godina, tumor na mozgu i nesnosne bolove: Nekada je pevala kao anđeo, a sada joj je potrebna naša pomoć da preživi

Marko je meni sve na svetu i borim se kako moram: Samohrani otac ne radi jer brine o bolesnom sinu i moli za vašu pomoć

Humani učenici iz doma PTT škole organizuju humanitarni koncert za bolesne drugare

Kuću je gutao plamen, a Nataša (16) je utrčala po mlađu sestru: Spasile su se same, a sada im je potrebna pomoć

Prvi put u istoriji fudbala – humanitarna utakmica propalih fudbalera: Poznate ličnosti pozivaju sve da se priključe u borbi za našu decu (VIDEO)

Mališani iz Niša se odrekli ekskurzije da bi njihov drug ozdravio: Hrabri mali Petar se bori s opakom, malignom bolešću

Miloš se uhvatio u koštac sa leukemijom po treći put: Ali ima nade da njegove dve ćerkice odrastu pored oca

Održan humanitarni koncert za malu Martu (FOTO)

Gabrijela se rodila sa samo 1.600 grama: Posle sedam dana dobila je tešku virusnu infekciju, a sada joj trebamo mi! (FOTO)

Humanost na delu - Muzikom da probudimo Martu (FOTO)

Fondacija "Podrži život" transparentno objavila izveštaj o prikupljenim sredstvima: Važno je da znate gde uplaćujete novac u humanitarne svrhe

Na UNICEF-ovom humanitarnom turniru prikupljeno više od 800,000 dinara za GAK "Narodni front"

Taksista iz Novog Sada oduševio Srbiju i poslao poziv svima: Danas vozim za malog Dušana, kolege uradite isto!

Humanitarni koncert za Martu

Saška se odrekla letovanja da bi skupila novac za Magdalenu (2): Licitacija traje do srede u ponoć

Njena poslednja želja je bila da joj deca imaju krov nad glavom: Nedeljko (12) i Dragana (16) su ostali sami i bez kuće kada im je majka umrla

Limenke u službi humanosti: 1.500.000 dinara osobama sa smetnjama u razvoju

Ljubav jača od bolesti! Goran ne navija za Partizan, on ga iskreno voli! (FOTO)

Sećate se mene? Pobedio sam rak: Javio nam se Stefan i obradovao lepom vešću, ali i zamolio je za pomoć u odlučujućoj borbi protiv raka

Radmila je već jednom pobedila rak, a sada se vratio u još gorem obliku: Pomozimo joj da nastavi da odgaja svoju ćerkicu

/
<% galerijaAlt  %>