Ivanu (7) najteže pada što ne može da zagrli brata: Bije najvažniju bitku, na lekarskom krevetu plače, trpi i bori se kao lav (FOTO) (VIDEO)

Imao je krvarenja na mozgu, a kao posledica usledila je teška bolest. Maleno biće svakoga dana se bori. Na terapijama plače, trpi bolove, njegovo telo se muči, ali ne da se. Na lekarskom krevetu snažno se rukama i nogama bori, kao da zna da bije najvažniju bitku

  • 3

Ivan i njegova braća blizanci Filip i Vanja bili su prevremeno rođene bebe. Vanja je izgubio životnu bitku, a Filip je zdravo i veselo dete.

Treća beba, Ivan, koji boluje od cerebralne paralize, kao i hidrocefalusa skoro od dana rođenja je borac i samo da znate ne odustaje.

Imao je krvarenja na mozgu, a kao posledica usledila je teška bolest. Maleno biće svakoga dana se bori. Na terapijama plače, trpi bolove, njegovo telo se muči, ali ne da se. Na lekarskom krevetu snažno se rukama i nogama bori, kao da zna da bije najvažniju bitku.

Ne može da sedi, niti da hoda, a najveća tuga u njegovim očima je kada ne može da zagrli brata. Njegove noge su deformisane i nemoćne, podnose nesnosne bolove, jedva jede i tako od perioda kada je bio beba, mali dečak od samo četiri meseca.

Prkosi svim prognozama lekara i napreduje, ali ne može sam. Za život smo mu potrebni mi.

Za njegov napredak neophodne su svakodnevne terapije fizioterapeuta, terapije u rehabilitacionom centru Renona u Slovačkoj, terapije u Budimpešti sa sve troškovima smeštaja kao i ponavljanje delfinske terapije u Turskoj, posle koje je uočen mentalni i verbalni napredak.

Novac potreban za rehabilitaciju, tretmane i većinu pomagala porodica malog Ivana mora da obezbedi sama. Godišnje za te stvari potrebno je oko 20.000 evra; Foto: Facebook / /kristina.demeterfilipcev

Kako su sve navedene terapije izuzetno skupe i izvan finisijskih mogućnosti Ivanove porodice, molimo sve koji mogu da Ivanu pruže pomoć.

Novac potreban za rehabilitaciju, tretmane i većinu pomagala porodica malog Ivana mora da obezbedi sama. Godišnje za te stvari potrebno je oko 20.000 evra.

Da pomogneš Ivanu upiši 129 i pošalji SMS na 3030. Takođe, Ivanu možeš pomoći i uplatom sredstava na dinarski ili devizni račun, kao i uplatom preko linka e-doniraj na našem sajtu.

Njegov namenski dinarski račun:

Ivan Filipčev

OTP banka Srbija A.D. Novi Sad

325-9310700693645-84

Porodica ovog malog heroja je neizmerno zahvalna na dosadašnjoj pomoći, ali da bi njihovo dete nastavilo bitku, potrebni smo i mi.

Pomozite Ivanu, jer sve dok radimo na njegovom životu, on će imati način da stane u gard sa opakom bolešću.

Ukoliko niste u finansijskoj mogućnosti, dajte doprinos tako što ćete podeliti ovaj apel za pomoć.

Pogledajte snimak Filipove izdržljivosti i hrabrosti na terapijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinovac

    20. jul 2018 | 23:53

    A vi i dalje bacajte pare na glasanje za razne zadruge,parove i ostalo Ivo zelim ti sve najbolje i normalan zivot veliki si borac

  • Srbijanka

    20. jul 2018 | 23:47

    Ajde ljudi gde je vasa humanost pomozite detetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA