Mali Neca vratio se sa operacije kičme u Srbiju: Ima bolove, teže hoda, ali čeka ga lepo detinjstvo

Nemanja Jovanović imao je deformitet kičmenog stuba, ali je operisan u Nemačkoj i u sredu se vratio kući

  • 1

Mali Nemanja Jovanović (5) koji je bolovao od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba, vratio se u sredu kući, u Zaječar, iz Hamburga posle operacije kičme. Prema rečima njegovih roditelja, operacija je uspela i Neca će imati detinjstvo kao i sva druga deca.

Njegovi roditelji Ivica i Jelena Jovanović srećni su što je operacija protekla dobro, i što postoperativna terapija deluje, i mali Neca je svakim danom sve bolje.

- Neca se juče sa mamom vratio iz Hamburga. Posle operacije oseća se dobro. Postoji mali problem sa hodom, ali su nam lekari kazali da je to normalno, i da će vremenom uz fizikalnu terapiju sve doći u normalu - kazao je Nemanjin otac Ivica Jovanović.

Nemanja Jovanović Neca uspešno operisan, Foto: Facebook

Ivica je rekao i to da Nemanja ima bolove, naročito noću, ali da je to deo postoperativnog lečenja, ali da je najvažnije da je mali Neca konačno zdrav.

- Operacijom je deformitet ispravljen 93 odsto i vremenom će se ispraviti i tih 7. Najvažnije je to da je moj sin sada zdrav, i da je operacija uspela - naveo je Ivica.

Porodica Jovanović zahvaljuje se svima koji su pomogli da mali Neca ode na operaciju.

- Zahvaljujem se pre svega Dejanu Panteliću. Zahvaljujem se i gradonačelniku Bošku Ničiću kao i GU Zaječar. Zahvaljujem se svima koji su pomogli našoj porodici kada je bilo najteže. Hvala vam svima od srca - zaključio je otac malog Nece, Ivica Jovanović.

Podsećamo, mali Nemanja je operisan 23. jula u bolnici Altona u Hamburgu gde mu je prvo uklonjena Halo trakcija koju je nosio do operacije, a odmah nakon uklanjanja trakcije, urađena je operacija kičme.

(Telegraf.rs/glas-zajecara.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA