• 5

Magdalena ima samo tri godine, a borbu za zdravlje vodi od rođenja: Treba joj naša pomoć

Budući da ćemo morati da doplatimo za njen postoperativni oporavak na intenzivnoj nezi, neophodno je da ponovo pokrenemo akciju prikupljanja sredstava, jer nam nedostaje više od 7.000 evra

  • 5

Maloj Magdaleni Marković (3) iz Dvorišta kod Golupca pedijatri su u drugom danu života otkrili da je rođena bez plućne arterije i da ima tetralogiju falot - srce sa četiri teške mane. Iako je na rođenju dobila ocenu 10, i kako njena mama kaže, bila najglasnija u porodilištu, Magdaleni su se već sutradan ispoljile prve naznake bolesti.

Ni nakon operacije mukama ove majušne devojčice nije kraj.

- Operacija naše Magdalene bila je vrlo teška, ali uspešna! Zbog aritmije i povišene temperature koju je dobila dan posle operacije, naš boravak na intenzivnoj nezi Klinike "Harli strit" u Londonu mora da se produži. Budući da ćemo morati da doplatimo za njen postoperativni oporavak na intenzivnoj nezi, neophodno je da ponovo pokrenemo akciju prikupljanja sredstava, jer nam nedostaje više od 7.000 evra - kaže njena mama Merima Krec.

Mgdalena Marković

Sredstva se prikupljaju i slanjem SMS na broj 3030 i upisom 522 Printksrin : Budi human

Magdalena je 29. oktobra drugi put operisana u londonskoj klinici. Prva operacija uspešno je obavljena u istoj klinici prošlog novembra, i za nju je novac obezbeđen iz Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

- Našoj Magdaleni pedijatri su u drugom danu života otkrili da je rođena bez plućne arterije i da ima tetralogiju falot, srce sa četiri teške mane. Iako je na rođenju dobila ocenu 10 i bila najglasnija u porodilištu, već sutradan su joj se ispoljile prve naznake bolesti. Pregledima je ustanovljeno da je desna polovina njenog srca veća od leve, pa se brzo zamara i pomodri pri svakom naporu, čak i kada plače - ispričala je Merima Krec.

Operacijama u Londonu prethodila je još jedna operacija, aprila 2016. godine, kada joj je na mesto plućne arterije ugrađen MBT šant.

ZA pomoć maloj Magdaleni otvoreni su žiro računi, dinarski 160-5111848-42 i devizni 00-540-0002822.6. IBAN broj je RS35160005400002822603. Sredstva se prikupljaju i slanjem SMS na broj 3030 i upisom 522. Cena poruke je 200 dinara, a PDV se ne naplaćuje.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari

  • Neo

    Nije mi jasno kako dete sa teskim srcanim defektima moze da dobije desetku na rodjenju? Gde su ti lekari ucili fakultet? Zar defekt nije mogao biti uočen na ultrazvuku? Gde je tu odgovornost lekara?

  • Kalimera

    Boze,slatkis je pravi. Naravno da cemo pomoci kaoi uvek.Ali ove sto se razmecu honorarima i haljinama i vencanicama od 10 000 i 100 000 evra,samo jedne haljine da se odreknu

  • Prima

    Cemu sluzi suficit u budzetu ako ne ovome?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima