≫ 

Marijo se igrao plastičnim medom, delić igračke ga je pogodio u oko i oslepeo. Mora na 4. operaciju

Dečak iz Vlasotinca imao je samo 4 godine kada se dogodio ovaj incident dok se igrao

  • 9
Dečak Marijo Stanković Foto: Privatna arhiva

Dečak Marijo Stanković (5) iz Vlasotinca teško je povredio levo oko juna ove godine, i to u momentu kada su njegovi roditelji to najmanje mogli da očekuju - dok se igrao svojom plastičnom igračkicom.

Mališan je, kako za portal Telegraf.rs priča njegova majka Ivana Stanković Omerović, izgubio vid na tom oku kada ga je veoma oštar deo plastike sa napukle igračke pogodio.

- Igrao se tom igračkom, to je neki plastični meda na baterije, mi nismo videli da je on dole napukao. Dete se igralo i iz čista mira je jedan oštar deo iskočio i pogodio ga direktno u oko koje mu je ta plastika probila - objašnjava Ivana za Telegraf.rs.

Dečak Marijo Stanković Marijo je povredio oko dok se igrao, Foto: Privatna arhiva

Kako navodi, odmah su otišli najpre kod lekara u Vlasotincu, gde su dobili uput za Leskovac.

- Tamo su nam dali mast da Marijo maže. Naredni dan nas je "uhvatio" vikend, nismo mogli da ga vodimo ponovo kod lekara na kontrolu. Za vikend mu se oko inficiralo, spustila se skrama i sočivo mu je nateklo - priča naša sagovornica dodajući da su "po bolnicama od letos".

Mali Marijo je do sada imao 3 operacije oka. Uklonjeno mu je prirodno sočivo, a sada čeka na 4. operaciju - da mu se postavi vestačko sočivo. Do toga bi, navodi Ivana, moglo da dođe najranije u februaru ili martu, kako im je rečeno u bolnici.

Dečak Marijo Stanković Mališan se muči od juna, Foto: Privatna arhiva

- Marijo uopšte ne vidi na jedno oko, a ima probleme i sa drugim, na kojem ima dioptriju 12. Stalno ima upale, infekcije... Muči mi se dete od juna, boli ga, ne vidi. Nije mi svejedno, ali šta ću? - plačući priča ova majka četvoro dece.

Ona dodaje da bi u nekoj privatnoj klinici, ova operacija koštala oko 1.200 evra.

-  Znate koliko bi nam značilo kad bismo imali taj novac - navodi Marijeva majka dodajući da ih i sam odlazak kod lekara na kontrole košta jer moraju iz Vlasotinca u Leskovac.

Otpusna lista, Marijo Stanković Foto: Privatna arhiva

Ćerka imala tumor

Na svu muku, Ivanina starija ćerka koja sada ima 11 godina, imala je tumor na jajniku pre 3 godine. Ona je, kako priča ova Vlasotinčanka, sada dobro, ali mora da se utopljava i ima odeću za zimu.

Marijevi roditelji nisu zaposleni, ali se ne libe da rade bilo koji posao kako bi zaradili koji dinar za svoju decu.

- Muž je radio u bašti, ja sam čistila, ma šta god. Ali eto, ni on ni ja nismo zaposleni a imamo četvoro dece. Nema više posla, iako nas ništa nije sramota da radimo. Ostali smo i bez ogreva. Sve što smo imali potrošili smo na lekare - priča Ivana.

Marijevi roditelji mole sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu. Bilo kakav vid pomoći bi im dobrodošao. Obuća i odeća za decu, hrana, ogrev, novac...

Ukoliko možete i želite da pomognete porodici Stanković, to možete da uradite i uplatom na račun 200-811-22067-31, Banka Poštanska štedionica, na ime Ivana Stanković Omerović.

Video: Bolest koja izaziva postepeni gubitak vida i za koju je jedini lek operacija

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA