Vapaj majke niko nije čuo: Gagi (19) je ostao bez noge, operacija bila rizična, ne može na lečenje

Bolesni mladić uz morfijum dobio još jedan lek, trpi jake bolove. Nakon prve operacije se uspešno oporavljao, sada se nada odlasku u inostranstvo

  • 11
Dragorad Todorovic Foto: Privatna arhiva

Priča Dragorada Todorovića, mladića iz Zemun Polja od tek 19 godina, koji je zbog zloćudnog tumora izgubio nogu i kuk, već je obišla domaću javnost. Potresnu ispovest njegove majke Dragane, u kojoj je otvoreno rekla da prima socijalnu pomoć od 7.000 dinara, da im je pomoć potrebna najpre za lekove i dnevne troškove, te da se nada i odlasku u Rusiju, odakle su joj lekari poručili da bi mogli zaustaviti širenje bolesti, čitali su sa suzama, svedoče komentari.

Iako su mnogi bili dirnuti, majka Dragana kaže da su tek poneki, i to porodici bliski pojedinci, uplatili novac na račun. Ne zna kada bi mogli otići na privatnu kliniku u Moskvi, jer je neophodno da se pandemija korona virusa smiri i da se granice otvore, ali već sada zna da bi samo put za njih dvoje koštao 5.000 evra.

- Razgovarala sam sa majkom deteta koje je obolelo od iste bolesti, koje se leči na onkologiji. Žena mi je dala broj, pa sam se čula sa njima. Lekar je - ponavlja što i prošlog puta, a što joj je najveća nada: - rekao da bolest ne može da se leči, ali da može da se zaustavi, da se ne širi dalje.

Dragorad Todorović Foto: Privatna arhiva

Korona virus joj nije zadao tek jedan problem - u vezi sa odlaskom na lečenje u inostranstvo. Kako Dragana kaže, Gagi, oboleo od osteosarkoma na karlici još 2017. godine, ne može na hemoterapiju, jer nije testiran.

- I dalje ne ustaje. Slabo jede, sve je isto kao što je bilo. Na hemoterapiji nije bio zato što mu nije odrađen test na korona virus - navodi kakvo je stanje posle druge operacije.

Najpre je 2018. godine operisao nogu i kuk, ali je, rečima majke, bio raspoložen i fizički aktivan, što joj je bilo posebno drago. Nedavno je operisao i prostaatu, a utom mu se i stanje, koliko bar majka može da vidi, pogoršalo.

Dragorad Todorović Foto: Privatna arhiva

Navodi da se od poslednjeg razgovora ništa nije značajno promenilo.

- Na Uskrs je gotovo ostao bez morfijuma. Nisam ni znala da ima pravo na kućnog lekara. Doktor iz Šilerove mi je rekao da su oni tu za sve što mu treba, za infuziju, analize... I da on ne može samo na morfijumu da bude. Dodao mu je lek. To su jaki bolovi, to je koštana bolest - navodi kako protiče borba za dobro bolesnog deteta.

Na pitanje da li su lekari tu operaciju ocenili kao uspešno odgovara da to ne zna.

Dragorad Todorović, dokument Medicinska dokumentacija nakon druge operacije / Foto: Privatna arhiva

- Meni je doktor rekao da mu je uradio operaciju na rizik. 'Znate šta, ja sam njemu ovu operaciju uradio na rizik' - ponavlja reči kojih se prisetila.

Otvorila je dva računa na koji je moguće uplatiti novac za pomoć: dinarski račun 205-9011007999881-41 i devizni 9031027490404 RS35205903102749040469.

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    23. april 2020 | 22:17

    Dajte i sms da saljemo poruke

  • Velja.86

    23. april 2020 | 23:25

    Nek država uplati dečku lečenje! Kad su mogli da plate 900.000 dolara za onog Miladina Kovačevica sto je pretukao studenta, mogu da pomognu i ovom momku

  • Дејан Младеновић

    23. april 2020 | 23:33

    Проклети нато монструми....јадно дете

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA