Vuk odlučio da proda poseban dres da bi pomogao Lani: Licitacija prekinuta zbog anonimnog dobrotvora

Novac uplaćen, a dres poklonjen nekom drugom dečaku da ga podstrekne i obraduje

  • 0

Vuk Darko Rnic, lana bulatović Foto: Facebok/Darko Rnic, Budi Human

Osamnaestog avgusta putem interneta proširio se poziv na licitaciju za košarkaški dres Crvene zvezde sa potpisom nekadašnjeg reprezentativca Igora Rakočevića. Dres je na nedavnom održanom košarkaškom kampu osvojio mladi sportista Vuk, a njegov otac Darko putem društvenih mreža pozvao je sve zainteresovane da se odazovu u akciji prikupljanja pomoći za njihovu mladu sugrađanku Lanu Bulatović, koja se sa svojih 29 godina bori sa 19 dijagnoza.

Naime, stavio je dres na licitaciju, objasnivši da će prikupljeni novac biti uplaćen na Lanin račun - za transplantaciju bubrega i lečenje u inostranstvu.

Početna cena neka bude 5.000 rsd, ponude možete i ispod objave, a može i anonimno u inboks, pa ću objaviti aktuelni iznos u komentarima ispod objava. Srećno i hvala svima! P. S. Možete pustiti i sms poruku sadržine 645 i poslati na 3030 u iznosu od 200 rsd - napisao je, između ostalog, otac Darko.

Međutim, tada je napisao i da će licitacija trajati deset dana, ali nešto drugačije, a ipak lepe vesti stigle su već juče. Uplaćeno je čak 12 puta više od početne licitirane sume, pa je licitacija obustavljena.

- Da obavestimo sve prijatelje, moje košarkaše, ljude koji su delili objavu, podržavali i licitirali za dres, da smo skratili vreme licitacije, odnosno prekinuli pre isteka predviđenih 10 dana, zbog ponude koja je premašila sva naša očekivanja! Osoba koja je uplatila sumu od 60.000rsd želela je da ostane anonimna i da dres poklonimo nekom talentovanom klincu koji trenira košarku za KK Radnički iz Kovina i navija za Crvenu zvezdu. Moje poštovanje za ovakav human i šmekerski potez!!! Dres je poklonjen Luki Jereminovu, kao podstrek da nastavi još bolje i više da trenira! Uplata je primljena danas i prosleđena na namenski račun Lane Bulatović koji je otvoren za njeno lečenje u fondaciji Budi human Aleksandar Šapić.

P. S. Uvek možete poslati SMS sadržine 645 i poslati na broj 3030 i tako donirati 200 rsd da se lakše napravi korak bliže ka Laninom ozdravljenju! Hvala svima još jednom! Živi i zdravi bili! - napisao je na svom Fesjbuk profilu otkrivši šta se i kako desilo.

Da obavestimo sve prijatelje, moje košarkaše, ljude koji su delili objavu, podržavali i licitirali za dres, da smo...Posted by Darko Rnic on Понедељак, 24. август 2020.

Prethodne ponude, kazao nam je, bile su značajno manje, međutim, podatak o tome koliko je zapravo potrbno novca za Lanino lečenje nije mu poznat.

Lana je, pisali smo, 29-godišnja devojka iz Kovina koja se sa bolešću suočila još u detinjstvu. U devetoj godini je dobila dijabetes, kasnije neurološko autoimuno oboljenje zbog kojeg gubi vid. Potom joj slabe bubrezi, javlja se teška anemija, problem sa štitnom žlezdom...

Lanina jedina nada, posle problema sa dijalizom, jeste transplantacija. Međutim, pored transplantacije bubrega, potrebna joj je i transplantacija pankreasa - oboje u inostranstvu.

Pomozimo Lani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 645 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human645 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-537862-85

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002893.5

IBAN: RS35160005400002893510

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA