Nasmejani Stefan je iznenada postao usporen, pospan i odsutan: Ima jedan od najzloćudnijih tumora

Lekari nemaju nikakvu dalju alternativu za lečenje...

  • 4
Stefan Đinović Stefan Đinović / Foto: Budi human

Stefan ima samo 14 godina i boluje od zloćudnog tumora na mozgu – Astrocytoma anaplasticum gradus.

On je bio umiljato, uvek nasmejano i veselo dete, dobar đak, sportista sve do leta 2018. godine. Tada počinju simptomi – trnjenje leve ruke, preosetljivost na mirise, povećan apetit, odsutan, prazan pogled, facijalis leve strane lica, usporenost i pospanost, a kasnije glavobolje i povraćanje.

Stefan Đinović Stefan Đinović / Foto: Budi human

Nakon urađenog MR-a  glave, utvrđeno je da ima tumor na mozgu. Primljen je odmah u Klinički centar Srbije – Klinika za neurohirurgiju, gde je ubrzo i operisan 18. novembra 2018. godine. Međutim, operacijom nije bilo moguće odstraniti tumor u celosti, s obzirom da je zahvaćena velika površina, a histopatološki izveštaj je potvrdio da se radi o jednom od najzloćudnijih tumora - Astrocytoma anaplasticum, NOS, WHO gradus III.

Nakon operacije usledila je zračna terapija, nakon toga šest ciklusa hemioterapije na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu. Posle znatnog poboljšanja došlo je do progresije tumora, pa je usledila još jedna hemioterapija. Posle pet ciklusa stanje se opet pogoršalo.

Kako lekari nemaju nikakvu dalju alternativu za lečenje, a budući da se radi o agresivnoj vrsti tumora, neophodno je da se lečenje nastavi u inostranstvu. S obzirom na to da takva vrsta lečenja iziskuje velike sume novca, koje je nemoguće obezbediti bez pomoći ljudi plemenitog srca, Stefan i njegova porodica ovim putem apeluju na sve ljude dobre volje da pomognu mladom dečaku da pobedi u njegovoj najvažnijoj borbi – borbi za život. Neophodna su mu novčana sredstva za dalje lečenje u inostranstvu, za putne troškove i smeštaj, specijalističke preglede, kao i za medikamente.

Uzdajemo se u Stefanovu snagu i borbenost da će savladati i ovu veliku prepreku i ozdraviti.

Za Stefanov život bez bolesti! Budimo humani!

Pomozimo Stefanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 854 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human854 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732546-43

Uplatom na devizni račun: 160600000073288302

IBAN: RS35160600000073288302

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA