Još dva grada se odrekla proslave Nove godine: Iz jednog novac preusmeravaju u humanitarne svrhe

Prethodno su se na spisku gradova koji će novac za proslavu preusmeriti za lečenje bolesne dece našli Užice, Kragujevac, Sombor, Veliko Gradište...

  • 0
Beograd, Kineska Nova godina Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Spisku gradova koji su se opredelili da ove noći 31. decembra na 1. januar ne obeleže Novu godinu, već da novac preusmere na lečenje dece, pridružuje se Subotica. Odluka o tome da ne bude proslave doneta je i u Gornjem Milanovcu.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić saopštio je da će Grad Subotica budžetski novac prvobitno namenjen organizovanju proslave Nove godine, u iznosu od tri miliona dinara, usmeriti za lečenje dece i omladine, razvoj mladih talenata i stipendiranje određenog broja studenata, stoji na sajtu Grada u jučerašnjem obaveštenju.

Gornji Milanovac doneo je odluku dan ranije, međutim, kako navode predsednik opštine, novca za preusmerenje za lečenje dece nema, jer prethodno ni novogodišnja proslava nije bila predviđena budžetom za 2020. godinu.

- Počeli smo sa novogodišnjim kićenjem grada sa onim elementima koje imamo iz prošle godine, nismo vršili nikakvu nabavku novih lampiona i svetlećih reklama. Odlučili smo da novac ne opredelimo za novogodišnje ukrašavanje, jer kao što ste mogli i da vidite u budžetu za 2020. godinu, nigde nije pominjan novac za te namene.

A što se tiče organizacije proslave Nove godine na gradskom trgu, znate da smo uvek to radili u saradnji sa Klubom privrednika Gornjeg Milanovca i da su pola novca oni odvajali, a drugu polovinu opština. Ove godine, nažalost zbog pandemije to se neće organizovati, a novac koji nije ni previđen budžetom ne možemo ni opredeliti na neke druge stvari. Mi nemamo predviđeno finansijskim planom proslavu Nove godine u budžetu za 2020. godinu – rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, prenosi Gm info.

Prethodno su od proslave odustali Novi Pazar i Užice, koji će novac odvojiti decu bez roditelja, odnosno za bolesnu decu. Iz Niša su nam rekli da novac ne može biti preusmeren za lečenje dece, jer prethodno budžetom nije bio opredeljen novac ni za proslavu Nove godine.

Kasnije je i Kragujevac doneo odluku za preusmerenje novca za lečenje dece, kao i Sombor, Zrenjanin, Veliko Gradište. Uprava Pirota takođe je donela odluku da novac preusmeri u humanitarne svrhe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA