Umilna molitva sa dečjih usana: Magdalena peva i čeka pomoć u borbi protiv "bolesti sa hiljadu lica"

Lekari u Hjustonu kažu da je devojčica idealan kandidat za operaciju. Dnevno doživi po 30 epi napadam, na mozgu ima tumore, majka se nada da bi možda mogla da dosegne nivo svojih vršnjaka

  • 10

Magdalena Nedeljković (7) iz Kosovske Mitrovice, devojčica milog glasa i sanjivog pogleda, dnevno doživi po 30 epi napada. Na mozgu ima tumore. Kaže majka Tamara da ih je bezbroj. Objašnjava kako su sitni, te da ih je teško prebrojati. Ima tumore i na bubrezima, ima promene na koži. To je u najkraćem opis njene bolesti.

Već u osmom mesecu po rođenju roditelji su uočili problem. Potom je u Tiršovoj ustanovljena epilepsija, a na magnetu su se, navodi majka, uočile promene na mozgu. Ispostavilo se da boluje od tuberozne skleroze, te da je reč o genskoj mutaciji. Zovu je još bolešću sa hiljadu lica.

Danas je na terapiji, ali uprkos lekovima, kojih je čak četiri, Magdalena svakodnevno ima napade. Međutim, lekari u Hjustonu upoznati su sa njenim slučajem. Veruju da je ona idealan kandidat za operaciju.

- Tumori su benigni, rastu kako raste mozak. Sistemska je bolest, zahvata čitav organizam, ali zbog tih tumora ona zaostaje u razvoju. Malo joj je motorika oslabljena na jednoj strani. Pošto ima svakog dana napade, prosto regresira. Operacija bi zaustavila napade i ona bi mogla normalno da se razvija. Naravno, uz primenu konstantnih logopedskih i defektoloških tretmana, onda bi možda mogla da dosegne nivo svojih vršnjaka - navodi majka i ono što su joj lekari kazali i ono čemu se nada.

Magdalena Nedeljković Magdalena sa starijom braćom / Foto: Privatna arhiva

Za Telegraf.rs kaže i da je do sada prikupljeno oko 110.000 evra, ali da je potrebno još 140.000. U cifru od 250.000 evra uračunati su svi troškovi - sa smeštajem i avionskom kartom. Ipak, operacija je donekle nepoznanica.

- Ne znamo još kakva će biti operacija, laserska ili klasična - kaže navodeći da toj odluci prethodi savremena dijagnostika: - Politika bolnice je takva da mi treba da uplatimo sav novac. Posle toga zakazujemo termin.

Podseća i na prizore snežne oluje koja je nedavno pogdila delove SAD. Navodi kako su zbog tadašnjeg nestanka struje u kašnjenju sa operacijama. Pretpostavlja da će se od momenta prikupljanja novca zbog toga dodatno čekati na odlazak.

Sa velikom zahvalnošću kaže i da su Mitrovčani svesrdno učestvovali u prikupljanju novca.

Mi smo iscrpeli Mitrovicu. Svi su odavde uplaćivali novac, ali poruke slabo idu - objašnjava i da postoji zastoj.

Na jednom snimku uz apel 933 na 3030 Magdalena peva: "Mi smo deca neba, oca nebeskog, sve što smo i što imamo, sve nam je dao Bog".

Pomozimo Magdaleni!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 933 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human933 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823183-23

Uplatom na devizni račun: 160600000082342864

IBAN: RS35160600000082342864

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ГЦГ

    18. mart 2021 | 20:01

    Апел ТЕЛЕГРАФУ и осталим новинама. Ми у Црној Гори бисмо помогли кад год и колико год можемо. Пробајте да организујете у договору с мрежама овдје да се и овдје плаћа поруком!!! Молим вас. Браћа смо! Ко ће ако не ће брат!!! Немају сви пејпал и картице али и ЦГ бар телефоне имамо да упалтимо.

  • Dana

    18. mart 2021 | 19:15

    Bože pomozi djevojčici

  • Bane

    18. mart 2021 | 19:50

    Gospode pomiluj nas grešne! 🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA