≫ 

Stefani (1) ne može da sedi, puzi, hoda, a uvek se smeje: Rođenje joj je donelo bol ali nada postoji

Stefani je veliki borac. Pomozimo joj u njenoj borbi

  • 0
Stefani Stojnić Stefani Stojnić sa mamom Tajnom Foto: Privatna arhiva

Malena Stefani Stojnić (1) je nasmejana, vesela, pametna devojčica, koja je i veliki borac i veoma uporna. Iako ne može samostalno da sedi, puzi, hoda, ona ne skida osmeh sa lica i uveseljava sve oko sebe, kao da na svojim malim plećima ne nosi preveliki teret. Mozak ove preslatke bebe ostao je bez kiseonika prilikom komplikovanog porođaja, koji je objavljen hitnim carskim rezom.

- Porodila sam se u Beogradu. Moja Stefani je dobila sedmicu na rođenju, međutim, kad je urađen CT odmah nakon porođaja, utvrđeno je da je mozak ostao bez kiseonika i napisano je da postoje tragovi patnje, odnosno da je bilo problema na porođaju - započela je razgovor za Telegraf.rs majka nasmejane Stefani, Tajna Gavrilović Stojnić.

Zbog problema na porođaju, Stefani je ostala u bolnici mesec i po dana. Pre otpusta je urađen još jedan CT na kome su viđene četiri rupe na delu mozga koji je zadužen za motoričke funkcije ili sposobnosti. Urađena je i magnetna rezonanca, koja je potvrdila velika oštećenja, duboko u beloj masi  - objasnila je majka devojčice i napomenula da je sa svojom ćerkom imala urednu trudnoću bez ikakvih problema.

Dodala je da je na pregledu pre porođaja sa njenom ćerkom sve bilo u redu.

Kad je mala Stefani, koja se sa svojim zdravstvenim stanjem, nosi bolje nego neki "veliki" izašla iz bolnice, odmah je krenula na terapije.

- Počeli smo sa vežbanjem u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Sokobanjskoj, međutim, na osnovu njene dijagnoze cerebralne paralize, uspeli smo da dobijemo samo jedan termin - ispričala nam je majka Tajna.

Roditelji odlučuju da Stefani pruže više od jedne vežbe nedeljno kako bi njihova beba dobila priliku za što bolji život i priliku da se osamostali. Preslatka Stefani dobija privatne tretmane, međutim, roditelji više ne mogu sami da ih plaćaju.

- Da bi stala na svoje nogice, potrebno je mnogo rada. Potrebna su nam sredstva, upornost i vera. Obraćamo se svim humanim i dobrim ljudima da pomognu kako bi Stefani imala svakodnevne terapije koje su joj neophodne kako bi napredovala - zaključila je razgovor za Telegraf.rs Tajna Gavrilović Stojnić.

Stefani su sredstva potrebna za fizikalne i ostale potrebne terapije, rehabilitaciju, specijalističke preglede, za operativne zahvate, banjsko lečenje, lekove, suplemente kao i za putne troškove i smeštaj kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Za Stefanin prvi korak! Budimo humani!

Pomozimo Stefani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1014 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1014 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000856741-35

Uplatom na devizni račun: 160600000085728261

IBAN: RS35160600000085728261

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Miloš i Biljana za Anikino zdravlje dali svoju rodnu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA