• 2

Braća Erik (25) i Daniel (20) boluju od SMA: Prikovani su za krevet, bolest sve brže napreduje

, Telegraf

Upišimo 136 i 517 pošaljimo SMS na 3030

  • 2
Erik Daniel Kolompar

Foto: Budi human

Erik (25) i Daniel (20) Kolompar iz Horgoša boluju od spinalne mišićne atrofije tip tri. Obojica su godinama vezani za krevet, a bolest sve više napreduje, pa su im oslabile i ruke.

O njima brine otac koji je preživeo dve infarkta i ima sedam ugrađenih stentova. Majka ide u nadnicu kako bi preživeli.

Pre mnogo godina, na svečanosti opraštanja osmih razreda, Eriku su drugari iz odeljenja pomagali da hoda. Na ekskurziji, pomagali su noseći ga na rukama uz stepenice. Zbog podmukle bolesti dospeo je u invalidska kolica. Bio je tužan što sa drugarima neće moći da nastavi srednje školovanje. Bio je još tužniji kada je saznao da mlađi brat Daniel boluje od iste bolesti, jer je znao kroz šta će da prođe.

Erik ne može da stoji, da hoda, vezan je za invalidska kolica i za pomoć oca koji je oboleo od infarkta miokarda. Uprkos svemu, osmeh ne nestaje sa lica ovog mladića. On daje snagu mlađem bratu i porodici, poručuje da će sve biti u redu. Svestan da je dobio na fizičkoj težini, ne želi da opterećuje oca i zbog toga najčešće vreme provodi igrajući kompjutersku igricu u kojoj vozi kombajn.

Eriku su sredstva potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, za transplantaciju matičnim ćelijama, za medicinski potrošni materijal, za lekove i suplemente, ortopedska pomagala, laboratorijske analize, banjsko lečenje, troškove prevoda medicinske dokumentacije kao i za putne troškove i smeštaj.

Danielu je zbog ove bolesti bila uskraćena radost završavanja osnovne škole i druženja sa vršnjacima. Skoro po završetku osnovnog školovanja, bio je primoran da uči u kućnim uslovima, daleko od drugara i školskog dvorišta na koje je navikao. Nekadašnji veseli osmeh na njegovom licu je iz dana u dan postajao sve tužniji i gorči, a Daniel sve zatvoreniji prema spoljašnjem svetu. Činilo se da odustaje. A tek je dečak.

Njemu su sredstva potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, za transplantaciju matičnim ćelijama, za medicinski potrošni materijal, za lekove, suplemente, ortopedska pomagala, laboratorijske analize, banjsko lečenje, troškove prevoda medicinske dokumetacije kao i za putne troškove i smeštaj.

Vaše malo za Erikovo i Danielovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Eriku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 136 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human136 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-442041-40

Uplatom na devizni račun: 00-540-0001426.8

IBAN: RS35160005400001426870

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Pomozimo Danielu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 517 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human517 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-511841-63

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002815.3

IBAN: RS35160005400002815328

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    Idemo zajedno ljudi pa ko koliko može! Svaki dinar znaci, pogotovo nekom ko od nas zavisi! Nase malo braći znaci mnogo. Bolje i 50 ili 100 dinara vise na racunu nego nista.

  • Brana

    Pomozimo ovoj braci, godinama su bez terapije.Iz finansijski ugrozene su porodice.Posaljimo sms za njih.Uplatimo ko koliko moze.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima