• 1

Humanitarni likovni konkurs Roma company: Deca crtežima pomažu bolesnoj devojčici Leni (8)

"Crtežom do sreće“ za nečiju radost i bolje sutra

  • 1
dečji crtež

foto: pixabay.com

Povodom obeležavanja 30 godina rada i izrade humanitarnog kalendara, Roma Company organizovala je nagradni likovni konkurs pod nazivom "Crtežom do sreće“, u kojem pravo učešća imaju predškolska deca i učenici osnovnih škola iz čitave Srbije. Mališani, mogu da iskažu svoju kreativnost na način koji odaberu, bilo kojom likovnom tehnikom, i da time pomognu Leni Janković, osmogodišnjoj devojčici koja boluje od retkog obilka spiralno mišićne distrofije, ali i da osvoje vredne nagrade!

"Kad bi meni dali jedan dan, ja ga ne bih potrošio sam! Pola dana ja bih dao nekom, ko je dobar, a slučajno sam!“ napisao je Branislav Crnčević u jednoj od najlepših dečijih pesama o prijateljstvu i ljubavi. Kroz čitav život učimo o pravim vrednostima, učimo o značaju deljenja emocija, materijalnih stvari. Učimo o tome šta znači naći se nekome u pravom trenutku, dati svoje malo za nečije sve.

Upravo je to jedna od poruka humanitarne akcije koju je pokrenula Roma Company kroz kampanju "Crtežom do sreće“, a donacijom sredstava Fondaciji Norbs plus za plus za nabavku aparata – Cough Assist (aparat koji pomaže prilikom iskašljavanja), koji će maloj Leni omogućiti lakši i bezbrižniji život.

Kažu da je detinjstvo najlepši period u životu jednog čoveka. Doba kada imamo najmanje briga, doba kada se rađaju prva prijateljstva, prve ljubavi. Doba kada je sve bezbrižno i lako, doba kada drugi brinu o nama, kada nas uče pravim vrednostima. Pa hajde da zamolimo sve roditelje, vaspitače, učitelje, profesore da zajedničkim snagama oslikamo sreću, jer svakim crtežom poslatim na email: nagradni.konkurs@roma.rs Roma Company će donirati 100 RSD u humanitarne svrhe Fondaciji NORBS plus.

Nagradni konkurs traje do 12. oktobra 2021. godine i organizuje se u svim školama i predškolskim ustanovama u Srbiji, na jednu od izabranih tema – "Moj dom“: Prolećne čarolije u mom domu / Moj dom u jarkim bojama leta / Sve boje jeseni mog doma / Zimska čarolija u mom domu.

Pozivamo vas sve da zajedničkim snagama omogućimo osmogodišnjoj Leni srećnije i bezbrižnije detinjstvo a naše najmlađe učinimo još ponosnijima jer svojim trudom i zalaganjem doprinose nečijem ozdravljenju, nečijem boljem životu. Na kraju dana nema većeg zadovoljstva od onog da ste nekoga na ovom svetu, učini srećnim.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima