≫ 

Iako teško bolestan, Đorđe je organizovao humanitarnu akciju za sugrađanku: "Mala Danica računa na nas"

Dodaje da ovom akcijom nije završio svoj rad i doprinos za one kojima je pomoć najpotrebnija, već da je ona početak

  • 1
Danica Petković Foto: Budi human

Društvo za cerebralnu i dečiju parlizu iz Prokuplja organizovalo je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za desetogodišnju Danicu Petković iz Prokuplja koja boluje od cerebralne paralize.

Za nepuna tri sata na štndu koji je bio u centru grada prikupljeno je 9.100 dinara i to zahvaljujući učiteljici Jeleni Babić koja je donirala svoje knjige i dvadesetrogodišnjem Đorđu Mitroviću koji boluje od artrogripoze.

Zapravo ideja da se prikupljaju novčana sredstva za malu Danicu potekla je baš od Đorđa, piše Rešetka.

- Prvo, želim da se zahvalim pre svega Društvu za dečiju i cerebralnu paralizu čiji sam član, učiteljici Babić i svim ljudima dobre volje koji se se odazvali i učestvovali u akciji. Smatram da treba da se okrenemo drugim ljudima i pomognemo uvek kada i koliko možemo, a mala Danica računa na nas - kaže Mitrović.

On dodaje da ovom akcijom nije završio svoj rad i doprinos za one kojima je pomoć najpotrebnija, već da je ona početak.

- U saradnji sa svojim Društvom za cerebralnu i dečiju paralizu sprovešćemo niz humanitarnih akcija za osobe koje su iz Topličkog okruga, a kojima je pomoć potrebna - najavio je on.

Đorđe Mitrović je sto posto invalid, ali je veliki borac u životu.

Trenutno je na master studijama u prokupačkoj Visoko poljoprivredno-prehrambenoj školi strukovnih studija, na odseku za fitomedicinu, a kako kaže misija mu je da pomaže drugima.

Zato ne gubi vreme, već organizuje humanitarne akcije za one kojima je pomoć potrebna.

Video: Samohrana majka Olivera živi teško sa petoro dece: Nemaju ni frižider, svi odlaze u nadnicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandra

    6. avgust 2022 | 15:19

    Drzavo,ima li te?Cuje li neko?Lecenje besplatno za sve andjele mamine i tatine,za sve princeze i princeve prelepe.Sta ima bitnije sta ima vrednije!Ovo je vapaj i imam snage da kazem,pomozite roditeljima i majci!Ko ne zna nikad nece ni razumeti kako je roditelju.Sotone i djavoli vladate i pustate roditelje da se muce i ne pomazete nego se narod organizuje.Necete dugo tako,veliko je nebo i pravda nebeska stici ce vas,dusmani.. stidite se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA