Danas oni drže čas svima nama: Učenici Sportske gimnazije igraju umesto glumaca za život svog druga Ognjena

Dve predstave danas će biti održane kako bi se prikupio novac za lečenje Ognjena Kapate

  • 0
Ognjen Kapata Foto: Privatna arhiva, Budi human

Učenici Sportske gimnazije iz Beograda odigraće večeras u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić" humanitarnu predstavu "Igraj, trči i pobedi", a sav prihod od ulaznica ići će za lečenje njihovog druga Ognjena Kapate.

"Igraj, trči i pobedi" jedna je od krilatica Sportske gimnazije u Beogradu, a ovih dana i naziv predstave koja je izazvala veliku pažnju javnosti. Sportska gimnazija je u oktobru ovom predstavom proslavila jubilej, 20 godina postojanja.

Profesorke srpskog jezika i književnosti Ivana Marinko i Verica Đoković, koje su radile sa decom i režirale predstavu, odlučile su da organizuju ponovna izvođenja, ovog puta sa humanim ciljem. Učenik prvog razreda Sportske gimnazije, Ognjen Kapata, boluje od leukemije i za njegovo ozdravljenje neophodna je operacije u Bolonji koja košta 280.000 evra.

Kako kaže profesorka Đoković za Telegraf.rs, humanost i plemenitost učenika Sportske gimnazije koji su pored svojih sportskih i školskih obaveza sa radošću prihvatili da igraju za bolesnog druga vredna je divljenja.

- Ustanova kulture Vuk Karadžić ustupila je pozorišnu scenu ovoj divnoj družini i danas 6. decembra u dva termina, u 17.30. i 19.30 igraće dve predstave. Novac od prodatih ulaznica biće uplaćen na Ognjenov račun. Svi posetioci imaće priliku da uživaju u raskošnim talentima ove dece. Na sceni će se smenjivati glumci, plesači, ritmičke gimnastičarke, sportski gimnastičari, fudbalerke, vaterpolisti, učenici koji treniraju borilačke sportove, klizačica na ledu - navela je ona.

Danas oni drže čas, lekciju iz humanosti, posvećenosti, dobrote. Danas igraju za Ognjena, za život, poručuju organizatorke.

Podsetimo, do 17. avgusta 2022. godine, Ognjen je živeo uobičajenim životom, trenirao košarku i pripremao se za polazak u prvi razred Sportske gimnazije. Imao je snove i planove, a onda je sve to prekinula strašna dijagnoza - akutna limfoblastna leukemija veoma visokog rizika. Ognjen je sada na lečenju hemioterapijama, ali da bi potpuno ozdravio mora što pre da ode na transplantaciju koštane srži u inostranstvu.

Ognjenu možemo pomoći da pobedi u životnoj utakmici:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468268-15

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001468451-48

IBAN: RS35160600000146845148

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Video: Borio se za Srbiju u svim ratovima i teško oboleo, a sad živi u nehumanim uslovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA