≫ 

Promrzlo dete htelo da se ugreje, pa zapalilo i kuću i sebe: Tužna sudbina majke i 7 mališana u Trgovištu

Deci je sve izgorelo, ali nam je pomoć dala škola koja je deci obezbedila sve. tako da su oni zbrinuti, čekamo da vidimo šta ćemo i kako dalje

  • 9
Porodica Stanisavljević Foto: Telegraf.rs

Osmočlana porodica Stanisavljević iz Trgovišta, godinama je živela u nemaštini i velikoj bedi. Fondacija Tamara Misirlić ih je našla, pomogla im i obezbedila sve za život, ali nesreći tu nije bio kraj. Porodici je pre mesec dana izgorela kuća u potpnosti.

Za Telegraf.rs majka Mirjana otkriva šta se desilo kobnog dana.

- Mi živimo tu svi zajedno, nama su sredili kući u živeli smo bolje, mnogo bolje, ali se desilo ovo. Inače, i muž je tu sa nama, nego sada trenutno radi u Beogradu - počinje majka.

Dete je samo želelo da se ugreje

- Bilo je hladno, deca su bila sama, tačnije ćerka koja je šesti razred i sin koji je četvrti. Naložili su vatru, a onda su hteli da stave malo benzija iz flaše i da je potpale. Tada je vatra buknula, ćerka je dobila opekotine lice i ruke. Bacila je flašu iz straha na pod, i tada je vatra planula, sve je izgorelo u potpunosti. To vam se tačno desilo 21. novembra - kaže nam Mirjana.

Kuća na korišćenje

- Mene su zaposlili u školi, ali samo kada ima posla ja radim. Ima tu jedna kuća, u njoj živimo dok vlasnici nisu tu. Oni su nam je dali na korišćenje. Niko nas ne zove niti nas pita za pomoć, jako je teško, ali se nadamo boljitku - priča nam.

Škola deci obezbedila sve

- Deci je sve izgorelo, ali nam je pomoć dala škola koja je deci obezbedila sve. tako da su oni zbrinuti, čekamo da vidimo šta ćemo i kako dalje - kaže nam Mirjana.

Ukoliko želite da pomognete porodici Stanisavljević, to možete učiniti na račun:

Račun za donacije:

200-3453980101008-90

Fondacija “Tamara Misirlić”

Svrha uplate: Pomoć porodici Momčilov

Devizni račun: RS35200345398010198860

SWIFT/BIC: SBPORSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    7. decembar 2022 | 17:08

    Ne razumem, zasto ih majka nije naucila kako da potpale vatru? Dobili jednom kucu na upotrebu sumnjam da ce im opet dati kad ne znaju postovati humanost ljudi.

  • Ja

    7. decembar 2022 | 17:04

    Roditelji nisu sposobni da brinu o svoj toj deci.I tu postoji samo jedno rešenje.

  • BB

    7. decembar 2022 | 18:33

    @Sara...oprostite..ali zaista ne razmisljate racionalno...roditi sedmoro dece u bedi i nemastini je zaista neracionalno...pa cak i neodgovorno ..i to jos u jednoj siromasnoj zemlji u kojo je socijalna politika svedena na minimum i sve vise se resava humanitarnim akcijama ..zaista postoji odgovornost roditelja i za svoj i za zivot svog ili svoje dece...a taj aspekt se u ime humanosti zanemaruje....Zaista se pitam o cemu su takvi roditelji razmisljali..ne samo u ovom...vec i u drugim slicnim slucajevima..deca su kao i uvek...zaista neduzna..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA