Vreme čitanja: oko 2 min.

Đaci Sportske gimnazije u ulozi glumaca: Skupljaju novac za decu bez roditelja uz podršku 40 javnih ličnosti

Vreme čitanja: oko 2 min.

U predstavi učestvuje više od 60 učenika

  • 0

Predstavu "Igraj, trči i pobedi" 20. februara u Domu sindikata igraće učenici Sportske gimnazije iz Beograda, a novac prikupljen kupovinom ulaznica biće namenjen deci bez roditeljskog staranja.

U pitanju je komad koji su osmislile profesorke srpskog jezika i književnosti. Ivana Marinko je napisala komad, a u režiji joj je pomogla Verica Đoković koje su već jednom organizovale predstavu sa svojim učenicima kako bi pomogle prikupljanju novca za lečenje Ognjena Kapate, o čemu je Telegraf već pisao. Tada ovi hrabri glumci prikupili su čak 560.000 dinara.

Mladi sportisti će na "daske koje život znače" 20. februara izaći dva puta, u 17 i 30, i 20 časova. Prihod od prodatih ulaznica namenjen je deci bez roditeljskog staranja, a mnoge poznate ličnosti podržale su ovaj poduhvat i poslale jasnu poruku svim građanima.

Uz učenike Sportske gimnazije stali su Vojin Ćetković, Zvonimir Đukić - Đule frontmen grupe Van Gog, Jelisaveta Orašanin, Jelena Jovičić, Dragan Petrović Pele, Filip Filipović, koji je bio učenik ove škole, Tijana Bigdanović, Jovana Brakočević, Milica Starović, humanista Stolar Mile i mnogi drugi.

Kako je navela profesorka Đoković za Telegraf, najbolje što postoji u životu samo se može osetiti srcem, a svoju sreću što ih je podfržalo čak 40 javnih ličnosti ne može ni da opiše.

- Važno je ukazivati na društvene probleme, buditi empatiju, jer sreća je u davanju dobrote i ljubavi. Verujem da će naš primer slediti mnogi i da ćemo postati društvo sa više ljubavi, saosećanja i ljudskosti - navela je ona.

Kako dodaje, u predstavi učestvuje više od 60 učenika Sportske gimnazije koji su pored svih školskih obaveza pronašli vremena da učine nešto plemenito i pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

- Naporno smo vežbali mesecima, usklađivali njihove školske i sportske obaveze. Naši učenici sada znaju da ne treba ignorisati bol drugih i da je plemenitost znak snage - zaključuje Verica za naš portal.

Video: Spektakularnim koncertom na Kolarcu obeležen početak projekta Sa Mozzartom na krilima muzike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA