Vreme čitanja: oko 2 min.

Potresan video mlade majke Ivane: "U ovom trenutku moj život košta 250.000 evra. Pomozite"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njoj je u novembru 2021. godine dijagnostikovan agresivni kancer grlića materice, III stadijum, inoperabilan

  • 2

Ivani Matijević, majci trogodišnjeg Luke, neophodna je naša pomoć za lečenje agresivnog oblika karcinoma grlića materice. Zbog toga je Ivana odlučila da pokrene lanac podrške i na društvenim mrežama se svim ljudima dobre volje obratila potresnom i emotivnom video porukom koju prenosimo:

“U ovom trenutku moj život košta 250.000 evra. To je iznos potreban za moje lečenje, terapije i lekove, koji na žalost moja porodica i ja nemamo. Međutim, prema popisu stanovništva iz 2022. godine, u Republici Srbiji živi 6.690.887 stanovnika, koji zajedno mogu da promene sudbinu ljudi. Ja sam do danas primila 7.950 poruka u okviru Humanitarne fondacije Budi human. To znači da je potrebno još 140.000 ljudi koji će poslati sms sa brojem 1416 na 3030", iskreno opisuje mlada majka u videu kojim se bori za život.

To je, slikovito pojašnjava, kao da pola Opštine Novi Beograd pošalje sms ili jedan grad kao što je Pančevo ili Niš.

- Pomozite, podržite ovog 8. marta ženu među vama - mene. Neka ovaj 8. mart ne bude čokolada, cvet ili kafa… Vratimo 8. mart njegovom izvoru, pravu i podršci ženama. I ja imam pravo na život, lečenje, rad, snove, vreme sa porodicom i detetom. Napravimo lanac podrške! Verujem da mogu da skupim 140.000 ljudi. Potrebni su mi prijatelji i prijatelji prijatelja i njihovi prijatelji. Budite moj lanac podrške. #lanacpodrske #ivanamatijevic”, navodi se u Ivaninoj poruci.

Njoj je u novembru 2021. godine dijagnostikovan agresivni kancer grlića materice, III stadijum, inoperabilan. Do sada, Ivana je prošla kroz 34 zračne, 6 ciklusa hemio i 10 imunoterapija. Prema odluci onkologa, imunoterapiju treba da prima do avgusta 2024. U skladu sa novim procenama, razmotriće se i dalje opcije lečenja, poput radiohirurgije i izrade personalizovane imuno vakcine, što iziskuje značajna sredstva.

Majka trogodišnjeg dečaka Luke, prevremeno rođenog u 6. mesecu trudnoće, i te kako zna šta znači borba za život ali i da su čuda moguća i da se dešavaju. Ivana svim srcem veruje u pobedu i konačno izlečenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    2. mart 2023 | 14:50

    Iako sam podstanar i u nezavidnoj situaciji ne okrecem glavu na tudje nevolje, uplatila sam koliko mogu jer puno je bolesnih a treba svima priskočiti u pomoc. Narode pomozimo da sacuvamo svakog coveka ako mozemo. ♥️

  • Marina

    2. mart 2023 | 15:03

    Poslala poruku. Pošaljite svi koji možete. Uspećete. 😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA