≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gimnazijalci prodavali cveće za 8. mart da izleče Danijelu u komi: Od porođaja spava, nije upoznala dete

Vreme čitanja: oko 2 min.

O međunarodnom značaju ovog projekta govorila je gimnazijalka Jelena Jović

  • 0
Srednjoškolci prodavali cveće Foto: Jug Media/ Saša Stanković

Povodom 8. marta učenici Gimnazije "Stevan Jakovljević" okupili su se ispred opštine u Vlasotincu, zajedno sa profesorkom Biljanom Pipović, kako bi sproveli humanitarnu akciju – pomoć Danijeli, koja je već 11 godina u budnoj komi. To je bio jedini humanitarni štand, a prodavalo se medonosno cveće zasađeno u biorazgradivim saksijama i knjige, piše Jug Media.

Gimnazijalci su članovi English Club-a koji učestvuju u međunarodnim eTwinning projektima. Nešto više o ovoj akciji i drugim povezanim aktivnostima u školi rekle su nam učenice Ana Stojanović, Anđela Nikolić i Jelena Jović.

- Mi smo se potrudili da svojim trudom, voljom i entuzijazmom damo doprinos Danijelinom ozdravljenju. Inače, cilj projekta ,"Terra Nostra, Mare Nostrum", "Naša Zemlja, naše more" je očuvanje životne sredine i podizanje svesti o važnosti prirode za čoveka. Na taj način smo spojili dobro i korisno i promovisali zlatnu vrednost, a to je, pre svega, biti čovek. Veoma mi je drago što sam bila deo ekipe koja je uspešno realizovala ovu akciju - izjavila je Ana Stojanović.

Ovo je završna aktivnost u okviru projektnog zadatka Poznate žene i njihov uticaj, koji je deo međunarodnog projekta Historia Magistra Vitae.

- Odlučili smo da organizujemo humanitarnu akciju baš ovog dana ne samo kako bismo sakupili novac i pomogli jednoj majci, koja nije upoznala svoje dete, jer je upala u stanje budne kome odmah nakon porođaja, već i kako bismo širili svest o važnosti današnjeg dana - objasnila je Anđela Nikolić.

O međunarodnom značaju ovog projekta govorila je gimnazijalka Jelena Jović.

- U okviru projekta mi sarađujemo sa partnerima iz Portugala, Češke, Italije i Francuske sa ciljem da bolje upoznamo tuđu istoriju i bitne žene u istoriji putem raznih aktivnosti u toku godine. Realizaciju ove aktivnosti smo započeli u virtuelnom prostoru sa našim vršnjacima, nastavili u prostorijama naše škole gde smo govorili o rodnoj ravnopravnosti, potrebi da se stalno ističe doprinos žena u razvoju nauke i društva, i završili na najbolji mogući način – humanitarnim bazarom na platou u centru grada - kazala je Jelena Jović.

Na kraju je svoje utiske iznela Biljana Pipović, profesorka engleskog jezika i pokretač cele akcije.

- Kao nastavnik uvek se trudim da gradivo koje obrađujemo u učionici povežem sa stvarnim životom, jer škola nije samo obrazovanje već i vaspitanje. I zato smo iskoristili današnji dan da pomognemo jednoj ženi, da govorimo o značaju rodne ravnopravnosti i da se podsetimo zašto su bitne empatija, tolerancija, poštovanje, razumevanje, a ponajviše ljubav - rekla je Biljana Pipović.

Video: Ceduljice s porukama, orhideje, čokolade: Đaci priredili iznenađenje učiteljici Ani za 8. mart

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA