≫ 

Stavljena tačka na veliki slučaj u Makedoniji: Pedofil koji je silovao dete poznate glumice dobio 12 godina zatvora

Vesna i njena ćerkica dobile bitku, ali su ostali ožiljci

  • 8

Poznata makedonska glumica, Vesna Petruševska, čiju je 11-godišnju ćerkicu Minu, krajem juna prošle godine silovao Vanja Lazarevski ( 43 ), školski drug Janka Trenkoskog, bivšeg muža Vesne Petruševske, dobila je pravnu bitku, ali će duboki ožiljci u njenoj, i duši njene ćerkice doživotno ostali.

NISAM KRIVA, JELDA, MAMA? Potresna ispovest poznate glumice, čiju ćerku Minu je silovao manijak (FOTO)

Vladica je silovao i ubio malu Anđu (3): Monstrum u zatvoru imao samo jednu posetu za ovih godinu dana (FOTO)

Monstrum je danas osuđen na 12,5 godina robije, a Vesna je nakon dobijene bitke sa pedofilom na svom Fejsbuk profilu napisala:

- Posle godinu dana borbe, emotivnih stradanja, pravnog procesa, ja i Mina smo izvojevali veliku pobedu! 12 godina i 6 meseci kazna! Ovo je priča koja ohrabruje i da ne treba da se kriju stvari... Prvo i jedino je pravo deteta! Stop pedofilija!

Foto: Facebook/Vesna Bejbimama Petrusevska

- Mina volim te, ti si moj heroj, lavice moja! Hvala na podršci“. Malena Mina je tog kombnog dana vozila bicikl u skopskom naselju Karpoš. U jednom trenuutku je ugledala čiku koga je poznavala, i od njega je zatražila joj da 20 denara.

- Poznanik joj je rekao da će joj dati novac, ali ako sa njim pođe do obližnje garaže. Verujući čiki, devojčica je krenula sa njim. Umesto 20 denara, „darežljivi“ poznanik joj je dao 500 denara i potom brutalno silovao u garaži. Na odlasku joj je zapretio da nikome ništa ne govori.

- Kada se vratila kući, devojčica je sve ispričala majci, koja je slučaj odmah prijavila policiji. Pefofil je ubrzo bio uhvaćen i strapan iza rešetaka. Nedugo zatim, poznata makedonska glumica Vesna Petruševska je skupila dovoljno hrabrosti da javno progovori o traumi koju je doživela njena 11-godišnja ćerkica.

Foto: Facebook/Vesna Bejbimama Petrusevska

Na svom Fejsbuk profilu tada je napisala:

- Moja Mina je najhrabrije dete na ovom svetu.

- Poslednjih pet dana mi je pokazala kako se saopštava istina, kako da se suoči sa najvećim zlom koje može da se desi jednom detetu, da izdrži sve izazove, da mi otkine parče srca punog očaja, čemera, besa, ludila i da mi na kraju saopšti: „Ja sam ovo rekla da se ne bi desilo drugoj deci. Nisam kriva, jel da mama...

- Ljudi iz naselja su tada pričali da je napasnik živeo u komšiluku glumice i da je dobro poznavao i nju i njenu ćerkicu. Ubrzo se otkrio i njegov identitet. Devojčicu Minu je silovao Vanja Lazarevski ( 43 ), školski drug Janka Trenkoskog, bivšeg muža glumice Vesne Petruševske.

- Majka nesrećne devojčice prvo je tražila smrtnu kaznu za pedofila, ali je kasnije u svom postu na Fejsbuku napisala da najmanja kazna treba da bude 12 godina i da je najvažnije što je nasilnik u pritvoru.

Foto: Facebook/Vesna Bejbimama Petrusevska

- Pored bojnih statusa, neke vrste ispovesti, postiranih na Fejsbuku, makedonska glumica Vesna Petruševska je dramatične događaje iz svog života nedavno pretočila u knjigu „Trofej“.

- U njoj je još jednom iskreno i bez ustručavanja progovorila o traumi koju je doživela ona i njena ćerkica, o ožiljcima koji će ostati celog života, kao pouku i upozorenje drugima.

- Čuvajte svoju decu, ona su vaša istina, pouka, hrabrost, žestina, žilavost, ona su vaša vrela suza, vaš osmeh, nada, ljubav...

- Dajte im svo vreme ovoga sveta, jer kada pomislim šta se dešavalo kada se suočila sa monstrumom, ide mi da srušim sve planine na ovom svetu, da je zagrlim i da je nikada ne pustim...

- Moja jedinstvena Mina Nagazna... Moje dete heroj... i uvek verujte u njihovu ljubav i iskrenost... Moje dete koje voli sve ljude i veruje im beskrajno, napisala je hrabra majka, glumica Vesna Petruševska u jednom od emotivnih statusa na svom Fejsbuk profilu.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA