Podgorica pod opsadom, drugi čovek Amerike stiže u Crnu Goru: Evo kojim putevima bi trebalo da idete na primorje kako biste izbegli gužve (FOTO)

Kako je najavljeno, zvanični razgovori Markovica i Pensa bice održani u sredu pre podne

  • 15

Potpredsednik Sjedinjenih Americkiržava Majk Pens doputovaće danas posle podne u zvanicnu dvodnevnu posetu Crnoj Gori, na poziv predsednika Vlade Duška Markovića. U i oko Podgorica očekuje se velika gužva, zbog čega, ukoliko putujete danas ili sutra na primorje, nudimo vam alternativne puteve kako vam se putovanje ne bi odužilo za nekoliko sati.

Zašto Trampov potpredsednik putuje baš u Crnu Goru?

- Poseta potpredsednika SAD još jedna je potvrda odličnih politickih odnosa Crne Gore i SAD i strateškog partnerstva dveju zemalja - saopšteno je iz Vlade, prenosi RTCG.

Sve je spremno za doček Pensa, objavila je Vlada sinoć na svom Tviter nalogu, a generalna proba na podgoričkom aerodromu završena je uspešno.

Kako je najavljeno, zvanični razgovori Markovica i Pensa bice održani u sredu pre podne.

Pens je najviši americki zvanicnik koji ce posetiti Crnu Goru, za više od sto godina od kada su dve države uspostavile diplomatske odnose.

- Ujedno, to ce biti prva poseta regionu najvišeg zvanicnika i prvog saradnika predsednika SAD Donalda Trampa - kaže se u saopštenju.

Foto: Tanjug/AP

Pens ce u sredu učestvovati u radu Samita Jadranske povelje, koji se održava u Podgorici.

Pens je juče stigao u posetu estonskoj prestonici Talinu, kojom je započeo četvorodnevnu evropsku turneju tokom koje će pored Estonije i Crne Gore obići i Gruziju.

S obzirom da je sezona godišnjih odmora u punom jeku i da veliki broj ljudi gotovo svakodnevno putuje na more, naročito u Crnu Goru, nudimo vam alternativne pravce kako da stignete do primorja, a da ne prolazite kroz glavni grad Crne Gore, jer su moguće gužve u saobraćaju zbog Pensove posete.

Ako recimo putujete od Beograda do Tivta, Herceg Novog ili Kotora, možete da koristite rutu koja ide preko Čačka, Užica, Pljevlja i Nikšića. Dužina ove trase je 551 km, a može da se pređe za oko 11 časova bez zadržavanja na granici.

Printskrin: viamichelin.com

Do istih destinacija možete da stignete preko Bosne i to preko Zvornika, Goražda, Plužina i Nikšića. Kilometraža iznosi 569 km, a za ovaj put je vremenski potrebno nešto manje od 12 časova bez zadržavanja na granici.

Printskrin: viamichelin.com

Ako putujete od Beograda do Ulcinja, Bara ili Sutomora, možete da idete preko Kosova i Albanije. To bi značilo da se putuje preko Niša, Prištine, Kukeša i Skadra. Kilometraža iznosi oko 648 km, a put u proseku traje oko 9 sati.

Printskrin: viamichelin.com

Do iste destinacije možete da stignete i trasom preko Bosne i Hercegovine. Tada se ide preko Sarajeva i Nikšića. Kilometraža je nešto veća i iznosi 670 km, a putovanje traje oko 12 i po sati.

Printskrin: viamichelin.com

Ako želite da stignete do Budve možete da putujete preko BiH ili Kosova i Albanije. Ako se ide preko Bosne prolazi se kroz Zvornik, Goražde, Nikšić i Cetinje. Putovanje traje skoro 12 sati, a potrebno je preći oko 576 km.

Printskrin: viamichelin.com

Ako se putuje preko Kosova i Albanije, put ide preko Niša, Podujeva, Prištine, Kukeša i Skadra. Kilometraža iznosi oko 712 km, a vreme koje je potrebno izdvojiti za putovanje je oko 10 i po sati.

Printskrin: viamichelin.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA