Oružan napad na najveći makedonski zatvor: Maskirane osobe htele da uđu u ženski deo, rafali odjekivali Skopljem

Dve maskirane i naoružane osobe, sinoć iza 21 čas su pucale pokušavajući da uđu u ženski deo zatvora Idrizovo

  • 0

Žitelje zgrada oko najvećeg makedonskog zatvora Idrizovo sinoć su na smrt preplašili rafalni pucnjevi. Ono što su čuli i videli odmah su postavili na društvenim mrežama.

Otkriveni stravični detalji samoubistva u Skoplju: Mladić se ubio na improvizovanoj električnoj stolici (FOTO)

Na Fejsbuku se mogao pročitati i sledeći status: „Grupa zatvorenika pokušava da pobegne, a imaju i pojačanje spolja, koje uzvraća sa rafalima na policiju. Zatvor je noćas postao pravi Teksas. Divlji zapad. Sa svih strana se čuju rafali i pucnjevi. Tu je prisutna i spoljna policija i specijalci. Najviše je pogođeno žensko odelenje, jer sa te strane dolaze pucnjevi. Celo žensko odeljenje strahuje da neki od metaka ne zaluta i na tu stranu“.

Informacija koja se noćas proširila društvenim mrežama pokazala se kao tačna. Dve maskirane i naoružane osobe, sinoć iza 21 čas su pucale pokušavajući da uđu u ženski deo zatvora Idrizovo.

To je za portal mkd.mk danas potvrdio i direktor zatvora Ćerim Mahmuti. On je demantovao da se radilo o pokušaju bekstva. Dodaje da je situacija u zatvoru pod kontrolom i da se za napadačima traga.

Foto: sdk.mk

- Tačno je da je bilo pucnjave. Dve osobe su sa zadnje strane zatvora, preko njiva pokušale da se približe ženskom delu zatvora. Čuvari su, međutim, odmah intervenisali. Dve osobe su ispalile jedan metak u vazduh i niko nije povređen. Nakon toga obojica su pobegli. Ne radi se o pokušaju bekstva, a situacija u zatvoru je mirna - izjavio je direktor Idrizova, Ćerim Mahmuti.

Incident je prijavlje u MUP, a istraga treba da pokaže ko je i zašto sa oružjem u ruci pokušao da uđe u zatvor, i da li je nekom trebao da pomogne u pokušaju bekstva.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA