Ovako izgleda CRNOGORSKI MONOPOL (FOTO) (VIDEO)

Igra je na crnogorskom jeziku i na njoj su se našli crnogorski gradovi

  • 6

Crna Gora ima svoju verziju monopola! Uz SAD, Italiju, Veliku Britaniju i Srbiju, onaje 2015. godine postala peta zemlja u svetu koja ima svoju verziju ove društvene igre.

HIT: Evo kako izgleda srpski Monopol! (FOTO)

Igra je na crnogorskom jeziku i na njoj su se našli crnogorski gradovi. Osim toga, Monopol Crna Gora ima i svoje figure za igru.

Na stranici Monopol Crna Gora pozvali su građane 2015. godine da saopšte sa kojim pijunima, odnosno figurama žele da igraju crnogorsku verziju ove društvene igre. Među ponuđenim figurama su sidro, gusle, sir, jahta, grožđe, a sa Facebook grupe kažu da figure mogu biti i nešto drugo.

- Vi birate, a samim tim pišete istoriju... Jer samo jednom se pravi edicija Monopola Crna Gora - navodi se na stranici.

Monopol je društvena igra koja spada u kategoriju igara na tabli. Igrači se nadmeću za novac i imanje, kroz kupovinu, prodaju, i izdavanje imanja, pozajmljivanje novca, igranja na sreću.

Monopol je doboio naziv po ekonomskom pojmu "monopol", koji označava dominaciju jednog učesnika u privredi nad drugim učesnicima.

Za najprepoznatljiviji simbol igre često se smatra figura šešira, koji nosi i gospodin Monopol, zaštitno lice igre. Još jedna od izvornih figura Monopola je naprstak, koji se pojavljuje u većini objavljenih verzija igre.

Figura cipele i danas izgleda kao u vrijeme kada je Monopol nastajao i predstavlja simbol napornog rada i bogatstva do kojeg se napornim radom može doći.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA