≫ 

Novinarki Maji Sever prete smrću zbog priloga o čoveku koga je zaposlio general Gotovina: "Je*em ti mater, ku*vo, jugo-masonska" (VIDEO)

"Na hiljadu Hrvata napušta zemlju a ti, k.... jedna, pravi reportažu o azilantu koji otvara restoran u Hrvatskoj. Doće će dan kada ćemo te smaknuti, smeće jedno!"

  • 2

Novinarka HRT-a Maja Sever primila je pretnju smrću nakon što je objavila prilog o azilantu Prinsu Vole Sonijikiju, poznatijem kao “afrički Šime”, koji je u Zagrebu nedavno otvorio prvi afrički restoran.

Ovo su pravi razlozi zašto su roditelji protiv dece migranata u školama: Šta vi kažete na to? (ANKETA)

Pretnja je hrvatskoj novinarki došla putem Fejsbuka i puna je psovki, uvredljivih i rasističkih poruka.

Osim što joj poručuju da je “jugo-masonka”, savetuje joj se da, ako želi da živi sa crncima, ide u Englesku, Francusku ili SAD...

- Na hiljadu Hrvata napušta zemlju a ti, k.... jedna, pravi reportažu o azilantu koji otvara restoran u Hrvatskoj. Doće će dan kada ćemo te smaknuti, smeće jedno! - napisano je u poruci.

Maja Sever je pretnju prijavila policiji, a poruku je, kako se predstavlja na Fesjbuku, ostavio Hrvat koji živi u Belgiji.

“Afrički Šime” je u Hrvatsku stigao iz Nigerije 2011. i bio je među prvim migrantima koji su dobili azil u toj zemlji.

U jednoj ranijoj emisiji na televiziji ga je uočio Ante Gotovina, penzionisani general i bivši haški optuženik, koji je najpre bio osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu, a kasnije oslobođen svih optužbi.

Kada je Gotovina oslobođen u Hagu, počeo je da se bavi uzgajanjem tuna u Biogradu na Moru i pozvao “afričkog Šimu” da radi za njega.

Kada je izbila migrantska kriza Prin Vale Snijiki dao je otkaz i odlučio da pomaže izbeglicama, a nedavno je u centru Zagreba otvorio afrički restoran “The African Cuisine & Bar” u kojem namerava da zaposli nekoliko migranata.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana sch

    30. oktobar 2017 | 13:49

    Oprosti Boze i pomiluj nas gresne.. Pomiluj Gospode i spasi ... Molite se narode dosao je kraj... Neka bude mrznja dno dna neka Ljubav proradi u srcima nasim. Svako je dosao na svijet da obavlja svoju duznost koju je Bog podario. Zar ovakve strasne rijeci zar ovakve gordosti posjedujemo ...Gospode molim ti se spasi nas...

  • Svako ima svoju neku bolest

    30. oktobar 2017 | 14:45

    Nije tebi lako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA