≫ 

Hrvatski veterani traže da se suspenduje NOVINAR SRBIN zbog TV priče o ratovanju dva brata u Vukovaru (VIDEO)

Traže da se Stanković makne sa mesta voditelja "Nedeljom u 2" i da se suspenduje

  • 18

Zbor udruženja veterana hrvatskih gardijskih jedinica (ZUV HGP) optužio je Aleksandra Stankovića, novinara HRT-a, za "povredu novinarskog kodeksa i Deklaracije o Domovinskom ratu".

Srbin Predrag ratovao je protiv rođenog brata u Vukovaru: Nisu se videli 26 godina, a ovo je njegova priča (VIDEO)

Smatraju da se Stanković u emisiji "Nedeljom u 2" "ogrešio i ponizio ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira ko je agresor".

Takođe, traže i da se Stanković makne sa mesta voditelja "Nedeljom u 2" i da se suspenduje, piše "Večernji list".

"Podstaknuti emisijom "Nedeljom u dva", emitovanoj u nedelju 19. novembra na HRT 1, kao jednoj od krovnih braniteljskih udruženja u RH, smatramo da je naša dužnost reagovati po tom pitanju. Voditelj Aleksandar Stanković ogrešio se i ponizio, ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira ko je agresor. Gost emisije bio je Predrag Mišić Peđa. Srbin koji je branio Vukovar prisetio se ratnih dana, komentisao aktuelne događaje i status hrvatskih branitelja u društvu, i u nekoliko navrata negirao Stankovićevu upornu i skandaloznu tezu da se u Hrvatskoj vodio građanski rat."

Printskrin: HRT

Član 2. Deklaracije o Domovinskom ratu glasi: "Republika Hrvatska vodila je pravedan i legitiman, odbrambeni i osloboditeljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoju teritoriju od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica".

Zbor udruženja veterana hrvatskih gardijskih jedinica, zatražio je od Ministarstva uprave da se izjasni po pitanju zašto je dozvoljeno da se "ruše vrednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani, među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja".

- Takođe, zbog javnog pokušaja da se lažnom manipulacijom gledaci dovedu u zabludu, zbog širenja neistina o Hrvatskom odbrambenom Domovinskom ratu, kojeg dotični voditelj javno naziva građanskim, smatramo kako bi bilo primereno smeniti ga sa mesta TV voditelja emisije "Nedeljom u 2", i suspendovati sa Nacionalne televizije - stoji u saopštenju kojeg potpisuje predsednik ZUV HGP-a Miljenko Kolobarić.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Egzekijel Blooff

    21. novembar 2017 | 13:48

    Gospode koji si na nebesima daj nam još jednu šansu da se jednom za svagda rešimo tih " branitelja" i njihove jadne domovine...

  • DaDa

    21. novembar 2017 | 11:47

    Ovaj Gromobran iz Vukovara pravi neki buzdovan.

  • Stefan

    21. novembar 2017 | 17:19

    Kojom je presudom i kog suda potvrdjena ta izmisljotina o agresiji Srbije?Jedina presuda kojom je potvrdjena nekakva agresija ja presuda za Herceg Bosnu,koja kaze da Tudjman bio na celu udruzenog zlocinckog poduhvata koji je pocinjen u BiH.Tu se svaka prica zavrsava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA