Bil Klinton u BiH dobio nagradu za životno delo: Osećam se grozno zbog Dejtonskog sporazuma, ali njime smo okončali rat u Bosni

Prošle godine, nagradu je dobio bivši potpredsednik SAD Džo Bajden

  • 20

Bivši predsednik SAD Bil Klinton izabran je u Savetodavno veće Bosne i Hercegovine i tu novost je podelio sa pratiocima na društvenoj mreži Tviter. Klinton je primio nagradu za životno delo zbog velike posvećenosti okončanju ratnih dejstava u BiH. Prošle godine, nagradu je dobio bivši potpredsednik SAD Džo Bajden.

Bosansko veće dodeliće nagradu za životno delo Bilu Klintonu

Savetodavno veće za Bosnu i Hercegovinu (ACBH) je u Vašingtonu organizovalo gala večeru povodom 75 godina od obnove bosanskohercegovačke državnosti u Mrkonjić-Gradu.

- Osećam se grozno zbog ishoda Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali tada nam je bilo bitno da zaustavimo rat. Nije vam potreban sistem poput Dejtona za političku paralizu, jer se onde gde nema razlike između činjenice i fikcije lako može izgubiti sve – naveo je Klinton.

On je naveo da je počastvovan što su ga pozvali i prisetio se kako "su zajedničkim snagama radili na okončanju rata pre više od 20 godina".

MOŽEMO DA UČIMO OD BOSANACA

- Počastvovan sam što sam izabran u Savetodavno veće Bosne i Hercegovine, jer smo zajedno okončali rat pre 20 godina. Sada kada smo suočeni sa današnjim izazovima, možemo mnogo da naučimo od ljudi iz BiH, koji su izabrali da se okrenu budućnosti, a ne prošlosti - naveo je Klinton.

Posebna priznanja dodeljena su i generalima Gordonu Salivanu i Vesliju Klarku, bivšem zapovedniku NATO za Evropu i bivšem članu Predsedništva BiH Harisu Silajdžiću.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Прњавор

    6. maj 2018 | 23:46

    Ти, што су га бирали, могу да говоре само у име Федерације БиХ! За нас из Републике Српске он је обичан криминалац и злочинац!!!

  • Dejan

    7. maj 2018 | 04:23

    I hitler je dobijao priznanja.

  • Suza

    7. maj 2018 | 06:16

    Ùžas od morala i Klintona i tih što su ga uramili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA