Naser Orić: Znam zašto me Srbija nikad neće ostaviti na miru

- Srbija hoće da napravi balans zbog genocida koji su počinili u Srebrenici. To je jasno svima - rekao je Orić

  • 32

Apelaciono odeljenje Suda BiH ukinulo je prvostepenu oslobađajuću presudu Naseru Oriću, komandantu štaba teritorijalne odbrane Srebrenice, kog je Tužilaštvo BiH 2016. godine optužilo za ratni zločin počinjen na području opštine Srebrenica u julu 1992. godine, prenosi avaz.ba.

Naseru Oriću ukinuta oslobađajuća presuda

Ovu informaciju potvrdila je u utorak za Dnevni avaz Lejla Čović, Orićev advokat. Ona je kazala da je primila drugostepenu presudu ovog suda u kojoj je navedeno da je oslobađajuća presuda ukinuta zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka. To znači da će se Oriću ponovo suditi, ali pred Apelacionim odeljenjem, koje je presudu i ukinulo i naredilo novo suđenje.

Orić je juče za Dnevni avaz, komentarišući odluku Suda, kazao da poštuje institucije države, ali da se ne predaje.

Orić: Poštujem institucije države, ali se ne predajem, Foto: Profimedia/AFP

- Idemo dalje. Nema predaje. Svestan sam o čemu se ovde radi i zašto se ovo radi. Srbija hoće da napravi balans zbog genocida koji su počinili u Srebrenici. To je jasno svima. Ja sam Podrinjac, rođen u mestu gde je počinjen genocid i zbog toga sam i meta. To je jasna stvar. Svestan sam da neće popustiti i da će me progoniti dok sam živ - rekao je Orić.

NASTAVLJAM DA SE BORIM, JA SAM VITEZ NA BOJNOM POLJU

On kaže da neće ulaziti u meritum sudske odluke, da poštuje Sud BiH, kao što je uvek i poštovao.

- Moje je da poštujem sudske odluke ma kakve one bile. To sam govorio od prvog dana procesa i da verujem u pravosuđe. Sada mi preostaje da svim pravnim sredstvima nastavim da se borim da dokažem svoju nevinost - kaže Orić.

Orić kaže da je, što je uvek i govorio, branio svoju zemlju BiH i da tu nije ništa sporno.

- Ja sam bio vitez na bojnom polju, kao i hiljade mojih saboraca - rekao je Orić.

VIDEO: Erdogana u Zetri dočekalo 20.000 ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    6. jun 2018 | 19:59

    Ti si uzrok masakra u Srebrenici. Ti si lično kriv i odgovoran. Na tvojoj duši su svi stradali. Ti si stvorio mržnju i želju za osvetom. Ti nisi zaštitio te tvoje i tako se završilo. Ti žanješ šta si posejao. Spavaj mirno !!! Tvoji će te se rešiti kada shvate DA SI SAMO TI KRIV ZA SVE

  • Cika Velja

    6. jun 2018 | 22:28

    Kaze zivotinja da se borila za svoj narod? Okreni se malo zivotinjo oko sebe pa dobro pogledaj svoju Bosnu i za sta si se borio!? Za leglo terorista i mudzahedina???

  • djole

    6. jun 2018 | 20:12

    Kukavica koja je pobjegla pred Ratkom Mladicem i ostavila svoje sunarodnike da ispastaju zbog zlodjela nad srpskom djecom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA