≫ 

Protesti u Skoplju zbog imena Makedonije: Posle predsednika, Severnu Republiku odbila i udruženja (VIDEO)

Građani uzvikivali "Makedonija, Makedonija", palili baklje i bacali flaše i Molotovljeve koktele na policiju

  • 10

Ispred makedonskog Sobranja u Skoplju večeras je održan protest nekoliko udruženja protiv dogovora o promeni imena te zemlje u Republika Severna Makedonija, što je saopštio premijer Zoran Zaev. Protestanti su na policiju bacali flaše i eksplozivne naprave, javljaju lokali mediji.

Definitivno izbrisano sećanje na Jugoslaviju? S Makedonijom umro i poslednji zavet kralja Aleksandra, a narod traži Staru Srbiju

Okupljeni građani blokirali su bulevar 11. Oktobar, a za saobraćaj su bile zatvorene i okolne ulice, dok su parlament štitile policijske snage, javila je agencija MIA.

Kako je preneo portal Plusinfo, tokom protesta ka policiji je poleteo Molotovljev koktel koji se nije zapalio, kao i više flaša, a odjeknula je i šok bomba.

Demonstranti su bacali i druge predmete u pravcu policije, gorele su navijačke baklje, skandiralo se "Makedonija, Makedonija" i uzvikivane su uvredljive poruke protiv vlade Zorana Zaeva. Jednom učesniku protesta je pozlilo, pa je odvežen kolima Hitne pomoći.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    14. jun 2018 | 00:02

    Dok ste bili pod nasom zastitom,bili ste JUZNA SRBIJA PA U TITOVOJ JUGI DOBILI REPUBLIKU MAKEDONIJU,DOBILI DRZAVU,ONO STO NIKADA NISTE IMALI U SVOJOJ ISTORIJI E NI TO VAM NIJE VALJALO,NI ZEMLJU STO SMO VAM POSLE ZEMLJOTRESA OBNOVILI,HTELI STE SAMOSTALNO.....EVO VAM SAD...NIKO VAS ZA NISTA NE PITA

  • ...

    13. jun 2018 | 23:34

    Pa šta 'oćete braćo, najbolje za vas da Grci usvoje, bolje on nego šiptari, to vam je sledeće...

  • Rajko

    13. jun 2018 | 23:59

    A mozda da vrate ime “Stara Srbija”, verujem da je to prihvatljivo za sve strane...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA