"Opasan" momak iz Zadra pravdao se policiji zašto je udarao glavom tinejdžerke o lavabo: Majka devojke tvrdi da ga policija štiti (FOTO)

Majka, ali i pretučena devojka u medijima su poslednjih dana iznele niz optužbi na račun Daruvarca

  • 6

Darko Kovačević (31) zvani Daruvarac, koji je u kafiću "Chill out" na zadarskoj Meladi brutalno pretukao bivšu devojku, izjavio je u svojoj odbrani da se "ona prema njemu nametljivo ponašala i da je u trenutku počinjenja dela  imao "black out" (zamračenje, gubitak pamćenja)".

Zadarska policija nije htela da komentariše navode majke 18-godišnje Zadranke koju je u sredu 13. juna brutalno pretukao Kovačević, piše Jutarnji list.

Ovo je monstrum koji je brutalno udarao glavom tinejdžerke o umivaonik, završila je u lokvi krvi: Bahati Darko važi u Zadru za opasnog momka (FOTO)

Devojka brutalno pretučena Foto: Instagram

Majka, ali i pretučena devojka u medijima su poslednjih dana iznele niz optužbi na račun Daruvarca, dovodeći ga u vezu s konzumacijom kokaina, posedovanjem oružja, pa čak i tvrdnjama da je bio policijski "druker" zbog čega se, navodno, policija prema njemu godinama zaštitnički ponašala, zataškavajući ili umanjujući njegove nasilne ispade.

U policijskim krugovima navode oko 40 prekršajnih i kaznenih prijava za dela s elementima nasilja, što govori da Daruvarac i nije baš bio policijski zaštićen. Naprotiv, za neka kaznena dela bio je i sudski procesuiran, ali na upit Ministarstvu pravosuđa o pravosnažnim presudama protiv Kovačevića odgovor nije stigao.

ZAŠTITA ŽRTVE

- Policija nema komentare na izjave oštećene i njene majke u medijima. U toku je istražni postupak i nakon toga ćemo znati za šta će privedeni biti optužen - rekao je portparol zadarske policije Elis Žodan i dodao da se policija neopravdano proziva zbog spore reakcije prilikom privođenja Kovačevića jer je uhvaćen za manje od 24 sata od počinjenja kaznenog dela, a sve vreme su se prema medijima ponašali u cilju zaštite identiteta žrtve, u skladu s uputstvima i stavom državne pravobraniteljke za ravnopravnost polova.

U policijskim krugovima navode oko 40 prekršajnih i kaznenih prijava za dela s elementima nasilja Foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac

Prema informacijama iz policije, prilikom pretresa stana Kovačevića nije pronađeno oružje, iako je u prošlosti bio prijavljen zbog ilegalnog posedovanja oružja.

- Činjenica da je mesto na kojem je pretukao 18-godišnjakinju bilo u velikoj meri očišćeno od krvi nije uticalo na policijski uviđaj jer se prisutnost krvi forenzički lako može dokazati - ističu u policiji.

Kovačević se od prošlog četvrtka nalazi u zadarskom istražnom zatvoru s optužbom za nanošenje teških krivičnih povreda i pretnje. U njegovom kriminalnom dosijeu 18-godišnja devojka je bila jedna od žrtava, navodno je i pre u nekoliko navrata premlaćivao devojke.

PREMLATIO JE ZBOG LJUBOMORE?

Prema izvorima bliskim istrazi, Kovačević je u svojoj obrani izneo da se njegova bivša devojka prema njemu nametljivo ponašala i da je u trenutku počinjenja dela, mlaćenja koje je trajalo nekoliko desetina minuta, imao "black out".

Zanimljivo je da je sama oštećena u medijima navela da je s Kovačevićem bila u vezi sve dok je nije premlatio, navodno zbog ljubomore, jer je taj dan video na plaži u društvu njenog prijatelja, a ona, kako je rekla, "dečka nikad ne vara".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA