Ostavljena vreća sa izmetom na spomen-ploči ustaškom ministru Budaku kod Šibenika (FOTO)

Ovo nije prvi put da nepoznati nezadovoljni građani izražavaju stav o tom molu i ploči na kojoj piše da je Budak "hrvatski književnik i domoljub"

  • 5

Na ploči postavljenoj u spomen ministru Nezavisne države Hrvatske (NDH) Miletu Budaku, koja se nalazi na molu u opštini Bilice blizu Šibenika, ostavljena je vrećica s izmetom.

Kako Index.hr prenosi, fotografiju vrećice s izmetom na molu, koji se zove po ustaškom ministru Budaku, objavila je grupa Antifa Šibenik na sopstvenoj Fejsbuk stranici.

Kolektivno vršenje nužde na autobuskoj stanici: Postavili su WC šolje u Ohridu, ali bez pregrada (FOTO)

Hrvatski portal navodi da je mol bez građevinske dozvole otvoren 2016. godine i da tamošnji načelnik Josip Ćaleta nije video problem u odavanju počasti ustaškom režimu.

- Svih 11 opštinskih odbornika podržalo je ime Mileta Budaka, a drugi ako hoće neka svoja nazovu po Rankoviću ili Titu - rekao je tada Ćaleta.

Navodi se da je Mile Budak bio je ministar u NDH, ideolog ustaškog pokreta koji je uz to pisao i prozna dela zanemarljive književne vrednosti.

Ovo nije prvi put da nepoznati nezadovoljni građani izražavaju stav o tom molu i ploči na kojoj piše da je Budak "hrvatski književnik i domoljub". Nekoliko dana nakon postavljanja ploče i otvaranja mola u junu 2016, nepoznati počinioci su ploču prekrili crnom bojom, ali ploča i ime mola nisu promenjeni.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA