≫ 

Ruski mediji oduševljeni Kolindom: Hrvatska predsednica putovala ekonomskom klasom i navijala sa običnim svetom (FOTO)

Prva hrvatska predsednica podelila je iskustvo putovanja i postala prava zvezda u ruskim medijima

  • 16
Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske na utakmici u Rusiji Foto: Tanjug/AP

Ruska agencija Sputnjik, koja važi za novinarsku kuću blisku predsedniku Vladimiru Putinu, objavila je afirmativni tekst o dolasku hrvatske predsednice u Rusiju prošlog vikenda. Oni su istakli njenju njenu pristupačnost i skromnost.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović stigla je u Rusiju 1. jula kako bi navijala za hrvatsku reprezentaciju na Svetskom fudbalskom prvenstvu.

Kolinda u ambasadi SAD u Zagrebu proslavila Dan nezavisnosti: Odlučila se da na prijem ode u havajskoj košulji (FOTO)

Sputnjik prenosi kako je prva hrvatska predsednica podelila iskustvo putovanja i postala prava zvezda u ruskim medijima.

Oni su istakli da je u Rusiju stigla ekonomskom klasom i fotografisala se sa brojnim putnicima koji su putovali istim letom.

- Predsednica je stigla tačno na vreme za duel Hrvatske i Danske u Nižnjem Novgorodu. Meč nije gledala iz luksuzne VIP lože već sa tribina zajedno sa ostalim običnim entuzijastima fudbala - piše ruski medij.

Oni su preneli i njenu izjavu za medije.

- Htela sam da pokažem da volim fudbal poput svih ostalih. Htela sam da dam podršku momcima zajedno sa drugim fanovima. Obukla sam majicu s nacionalnim simbolima što verovatno ne bih mogla u VIP loži koja obično propisuje svečanu odeću - citirali su njene reči za ruske medije.

Nakon što je Hrvatska pobedila Dansku, Grabar Kitarović je ušla u svlačionicu igrača kako bi im podelila "tople zagrljaje". Čestitala je na pobedi momcima i treneru hrvatskog tima.

Sputnjik prenosi i da je predsednica preko Tvitera čestitala reprezentaciji Rusije na odličnoj igri u utakmici protiv Španije. U tvitu je obećala da će doći na četvrtfinale u Soči u subotu 7. jula i tagovala ruskog predsednika Vladimira Putina. Da li će Putin ići na utakmicu u Soči još uvek nije potvrđeno.

Kako prenosi Jutarnji, u utorak su iz Kancelarije predsednice potvrdili da će se "predsednica Republike odazvati na poziv Ruske Federacije i da će 7. jula pratiti Vatrene u Sočiju na četvrtfinalu, a tom će se prilikom sastati i s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim".

Hrvatska protiv Rusije igra četvrtfinalnu utakmicu u subotu 7. jula.

Sve o Mundijalu u Rusiji možete pročitati OVDE.

VIDEO: Evo kako je eksplodirao trg Bana Jelačića kada je Hrvatska prošla dalje

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Hrvatske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan pa Bog

    6. jul 2018 | 16:36

    Vise mi lici na konobaricu cicu iz kafane kod mije cigana.

  • Politkom

    6. jul 2018 | 16:33

    Vuk u ovcijem runu. Pitajte je braco Rusi sta misli o ucescu" 369. legionarske pukovnije NDH" tzv. "Vrazija divizija" na strani nemacke u borbama za Staljingrad pa onda pisite koliko je slatka?

  • Душан КРАИШНИК

    6. jul 2018 | 16:22

    И тата и сине

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA